26.06.2022 |
Viure als Pirineus

PIRAGÜISME D'AIGÜES BRAVES

Els millors palistes del món prendran part dissabte a la Copa Internacional Pirineus al Parc Olímpic del Segre

Se celebrarà els dies 30 d’abril i 1 de maig i tindrà continuïtat els dies 7 i 8 de maig a Pau 
Copa Pirineus 1
Presentació de la Copa Internacional Pirineus / Diputació de Lleida
Els millors palistes del món prendran part dissabte a la Copa Internacional Pirineus al Parc Olímpic del Segre

El Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell acollirà els dies 30 d’abril i 1 de maig la primera de les dues proves que conformen la Copa Internacional Pirineus de piragüismes en les especialitats d’eslàlom i eslàlom extrem. La competició es completarà el cap de setmana del 7 i 8 de maig a la localitat francesa de Pau, i és puntuable per al rànquing mundial de la Federació Internacional de Canoa.

La presentació, que s’ha fet a la sala de premsa de la Diputació, ha comptat amb la participació de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana; el diputat Jordi Verdú; el president de la Federació Catalana de Piragüisme, Germán Jiménez, i la representant territorial de l’Esport a l'Alt Pirineu i a Lleida, Lourdes Ravetllat,

Segons ha explicat German Jiménez, “en la competició hi prendran part 156 palistes, d’11 països i de 3 continents diferents”, i ha afegit que els resultats es podran seguir en directe en línia a través de la nova pàgina web (www.copapirineus.org/live-results). També es podrà seguir la prova a través del canal de Twitch del CadiCanoeKayak i a través de les xarxes socials @canoelaseu i @cadi.ck.

Copa Pirineus 2

El format de competició serà el de la ICF. En la disciplina d’eslàlom, dissabte entre les 9.00 hores i les 12.45 hores es farà una mànega classificatòria i una mànega de repesca per als no classificats inicialment (Heat 1 i Heat 2). Diumenge se celebraran les semifinals i finals de 9.00 hores a 12.15 hores. L’extrem eslàlom tindrà lloc dissabte a partir de les 13.30 hores amb una mànega classificatòria, i a partir de les 15.00 hores se celebraran els quarts de final, a les 15.35 hores les semifinals i a les 15.55 hores les finals.

Com en anteriors edicions, la Copa Pirineus servirà a la Federació Espanyola de Piragüisme per celebrar els selectius nacionals que definiran l’equip nacional sènior i el sub-23.

Hi haurà participants d’Andorra, Austràlia, Bèlgica, Croàcia, Espanya, França, Regne Unit, Iran, Irlanda, Països Baixos i Portugal, i les comarques de Lleida estaran representades per Miquel Travé (Cadí CK), Laia Sorribes (Nàutic MS), Marc Vicente (Cadí CK) i Adrià Moyano (Cadí CK), entre molts d’altres.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana ha recordat que “es tracta d’una competició que es disputa als dos costats del Pirineu i que atrau palistes de tot el món internacional en els dos canals d’eslàlom de la Seu i de Pau”. Per la seva banda, Lourdes Ravetllat ha volgut destacar la importància del caliu humà que es viurà a la Seu aquest cap de setmana, al marge de la qualitat de la presència dels millors esportistes de l’especialitat, i del suport de les administracions i les federacions catalana i espanyola.

Els millors palistes del món prendran part dissabte a la Copa Internacional Pirineus al Parc Olímpic del Segre
Comentarios