JOCS OLÍMPICS D'HIVERN 2030

Els habitants del Berguedà, Solsonès i Ripollès també donen suport als Jocs d'Hivern, segons una enquesta

En concret, el 74,2% dels ciutadans d’aquestes tres comarques juntament amb els de la vegueria d’Alt Pirineu i Aran asseguren que el projecte seria interessant per al Pirineu, mentre que el 22% ho descarta.
Esquí Fons Baqueira
photo_camera Una prova d'esquí de fons a l'estació de Baqueira Beret

La majoria dels habitants de les comarques deL Berguedà, Solsonès i Ripollès consideren que els Jocs Olímpics d’Hivern serien interessants per al Pirineu, segons l’enquesta encarregada pel Govern 'Anàlisi i prospectiva Jocs Olímpics. d’Hivern’. En concret, el 74,2% dels ciutadans d’aquestes tres comarques juntament amb els de la vegueria d’Alt Pirineu i Aran asseguren que el projecte seria interessant per al Pirineu, mentre que el 22% ho descarta.

Els resultats de l’enquesta, realitzada entre el 9 i el 20 de desembre, es van publicar al gener disgregant les dades entre els enquestats de tot Catalunya i els d’Alt Pirineu i Aran –amb 1.506 enquestes globals i 300 de la zona–, i ara s’han publicat els resultats detallant els de Solsonès, Ripollès i Berguedà –amb 200 enquestats– en ampliar la consulta a aquests territoris.

Són aquestes tres comarques les que participaran en la consulta del Govern que preguntarà sobre si aquestes s’han d’involucrar en el projecte olímpic, que se celebrarà el 24 de juliol alhora que la consulta en Alt Pirineu i Aran sobre si s’ha de presentar la candidatura. El Govern va optar per organitzar aquesta doble consulta diferenciada entre Alt Pirineu i Aran i aquestes tres comarques, després que inicialment preveiés només preguntar a l'Alt Pirineu i Aran i després de peticions de partits, entitats i el territori perquè es consultés també a Ripollès, Solsonès i Berguedà.