27.05.2022 |
Viure als Pirineus

CURSES PER MUNTANYA

Els veïns de Berén impulsen 2a edició de la cursa circular de muntanya Berén-Sant Quiri

La cursa, que forma part del Circuit Fer de curses de muntanya, se celebrarà el 7 de maig i enguany ha previst una caminada no competitiva.
Berén Sant Quiri
La Berén-Sant Quiri forma part del Circuit Fer de curses de muntanya / beren.cat
Els veïns de Berén impulsen 2a edició de la cursa circular de muntanya Berén-Sant Quiri

La cursa de muntanya Berén-Sant Quiri va néixer amb l’objectiu de fer poble, de recuperar els camins i corriols que amb el pas del temps han quedat oblidats i de donar a conèixer un patrimoni natural que volem es vol protegir. Un projecte que il·lusiona i que aplega petits i grans, veïns i persones molt properes a Berén. En aquesta segona edició, la cursa se celebrarà el 7 de maig.

La Berén-Sant Quiri forma part del Circuit Fer de curses de muntanya.

La cursa de muntanya Berén-Sant Quiri l’organitzen els veïns del poble de Berén, situat al municipi alturgellenc de Valls d’Aguilar, a l’Alt Urgell. Un petit llogarret situat a 1.100 metres d’alçada. Petits i grans de les cases que s’han anat recuperant els últims anys participen en l’organització d’aquesta cursa: Cal Mostatxo, Paller de Cal Barracaire, Cal Sastre, Cal Troi, El Paller del Sergi, Ca l’Hostaler, Cal Quiri, Cal Baró, Cal Capità, Cal Peret i Cal Malgà. 

Fitxa tècnica cursa curta i caminada 2022:

Distància: 10,030 km.

Desnivell positiu: 645 m.

Altitud màxima: 1530 m.

Altitud mínima: 870 m.

Ruta: Ruta circular amb sortida i arribada a Berén.

Hora sortida: 9.15 h (Sortida conjunta de les dues curses)

Punt de tall a la cursa: a la plaça de Sant Quiri (km. 6,5): 11.15 hores.

Berén Sant Quiri Toni Artigues
Cursa per muntanya 'Berén Sant Quiri 2021' / Toni Artigues

Descripció:

Enguany, després dels comentaris i aportacions de la primera edició, s'ha organitzat una caminada no competitiva. L’objectiu és que tothom qui ho vulgui pugui recórrer aquests paratges sense haver-ho de fer corrent. El recorregut de la cursa curta i la caminada serà el mateix.

El traçat coincideix amb la cursa llarga fins al quilòmetre 9. Suma una única ascensió: el cim de Sant Quiri (1.502 m, km 8).

Berén és el punt sortida de la cursa. Des d’aquí s'haurà de seguir el camí de Prunyet o de Cal Barracaire fins a la roureda del Trillà Vell i el preciós camí de l’Estany. Tot en baixada fins al camí de la Collada i el mas de Castillins, el punt més baix del recorregut (870 m, km 3).

Després de superar el curt però exigent barranc de Biscarbó us trobareu el primer avituallament (líquid). Cal agafar aire perquè des d’aquí el recorregut s’enfila fins al cim de Sant Quiri passant pel camí de l’Obac fins a la serra de Sant Quiri i el tram final de la mítica Vertical Quiri. Ara sí, s'haurà fet el cim! Des d’aquí fins a Berén, tot baixada!

Avituallament:

El recorregut de la cursa curta tindrà dos avituallaments: als km 4,2 (líquid) i 6,8 (líquid/sòlid). El darrer avituallament està situat a Berén: líquid i sòlid (amb entrepà de botifarra i opció per a vegetarians).

ermita-de-sant-quiri-i-santa-julita-beren-1-1024x768
ermita-de-sant-quiri-i-santa-julita-beren-1-1024x768

Fitxa tècnica Cursa llarga 2022:

Distància: 16,490 km.

Desnivell positiu: 1.064 m.

Altitud màxima: 1530 m.

Altitud minima: 870 m.

Ruta: Ruta circular amb sortida i arribada a Berén.

Hora sortida: 9.15 h. (Sortida conjunta de les dues curses)

Punt de tall a la cursa: a la plaça de Sant Quiri (Km. 9): 11.30 hores.

Descripció: El recorregut coincideix amb la cursa curta fins al quilòmetre 9: suma dos ascensions, la primera el cim de Sant Quiri (1.502 m, Km 8) i la segona els planells de Sant Miquel (1.530 m, km 13).

Berén és el punt sortida de la cursa. Des d’aquí haureu de seguir el camí de Prunyet o de Cal Barracaire fins a la roureda del Trillà Vell i el preciós camí de l’Estany. Tot en baixada fins al camí de la Collada i el mas de Castillins, el punt més baix del recorregut (870 m, km 3).

Des d’aquí el recorregut s’enfila fins al cim de Sant Quiri passant pel curt però exigent barranc del Roc de Biscarbó. Després de superar-lo, en l’encreuament de la pista i el sender de la mítica Vertical Quiri hi trobareu el primer avituallament. Des d’aquest punt, haureu d’enfilar el corriol de l’Obac fins a la serra de Sant Quiri. En aquesta plaça natural hi trobareu el segon avituallament. Ara sí, només queda el tram final d’ascensió per la carena de la muntanya. Heu fet el cim!

A continuació, el camí fa baixada pel vessant nord de la muntanya. A la plaça se separen els dos recorreguts. La cursa llarga es desvia cap a l’esquerra i us portarà fins al veí poble de Miravall, on hi trobareu el tercer avituallament. Agafeu aire perquè des d’aquí un corriol, pendent i mantingut, us portarà fins als planells de Sant Miquel. Des d’aquí, tot fa baixada fins a Berén! El retorn es fa per un corriol ràpid fins a la plaça de Sant Quiri i d’aquí per un sender corredor que hem recuperat per a l’ocasió fins al poble. Us esperem a l’avituallament final!

Avituallament:

Els corredors que participeu a la cursa llarga tindreu tres avituallaments: als km 4,2 (líquid), 6,8 (líquid/sòlid) i 11,5 (líquid). Al darrer avituallament, ja a Berén, us convidarem a menjar un entrepà de botifarra (amb opció pels vegetarians).

Els veïns de Berén impulsen 2a edició de la cursa circular de muntanya Berén-Sant Quiri
Comentarios