28.05.2022 |
Viure als Pirineus

ESQUÍ DE FONS

Els fondistes pirinencs dominen els Campionats d'Espanya d'Esquí de Fons

Els fondistes pirinencs van demostrar el seu enorme talent en la màxima competició estatal, disputada a Candanchú (Aragó). Des de categoria U12 a Sènior, la delegació catalana, formada pels fondistes de l'Alt Pirineu i de l'Aran, va sumar nombrosos podis, tant en la prova individual com en la de relleus.   

Podi-Absolut-Campionats-dEspanya-de-Fons-Relleus 2
Podi Absolut Campionats Espanya de Fons Relleus/FCEH
Els fondistes pirinencs dominen els Campionats d'Espanya d'Esquí de Fons

El passat cap de setmana l’estació aragonesa de Candanchú va ser escenari dels Campionats d’Espanya d’Esquí de Fons, on novament els resultats van posar de manifest l’alt nivell dels nostres esportistes pirinencs.

La modalitat de skating lliure va ser l’encarregada d’obrir la competició en un traçat exigent físicament. Bons resultats pels de casa nostra que ja van arribar en la primera de les categories, la dels més petits U12, que havien de completar 2,5 km. Berta Guitart es va proclamar campiona acompanyada en el podi per Martina Sellés, així com Pablo Moreno també va ser segon.

En U14, Júlia Pueyo també va acabar segona sobre el mateix traçat, mentre que en homes els 5 km van estar completament dominats per catalans. Tant és així que el campió, Roc Vilaró, va estar acompanyat per Aniol Borrell i Marc Colell.

També íntegrament català va ser el podi en categoria U16, on Jana Sellés es va proclamar vencedora superant les seves companyes Claustre Montaner i Marta Moreno. Per la seva part, Miquel Auladell va ser el més ràpid en completar els 10 km per davant de Martin Morales.

A més, Jaume Pueyo va ser el més ràpid en U18 i va acabar tercer de la categoria absoluta, amb 15 km de recorregut, mentre que l'aranesa Maria Iglesias també va guanyar en U18 i va ser quarta absoluta en 10 km. Gral Sellés, de l’equip de seguiment especial RFEDI, va guanyar en U20. En categoria Sènior dues catalanes al podi: victòria per a Marta Cester i segona posició per a Lydia Iglesias, de l’equip RFEDI.

En canvi, diumenge va ser el torn de la competició per Relleus, on bona part de les categories competien en format de relleus mixtes. En categoria Infantil, l’equip català femení format per Júlia Pueyo, Berta Guitart i Martina Sellés es va endur la victòria per davant del basc i de l’altre català, format per Martina Miquel, Aran Plana i Núria Ruiz. En homes, victòria per a Aniol Borrell, Marc Colell i Roc Vilaró, seguits per l’altre equip català, amb Xavier López, Marçal Gabarró i Pablo Moreno.

En U16, ja en format mixta, doble presència d’equips catalans al podi. Victòria per a Miquel Auladell, Jana Sellés i Martin Morales i segona posició per a Bernat Sellés, Claustre Montaner i Joan Carles Sánchez.

Per últim, en  categoria absoluta, sobre un traçat de 15 km, l’equip format per Sergi Brau, Marta Cester i Jaume Pueyo es va proclamar campió, superant l’equip andorrà i un altre equip català, amb Cesc Colell, Lydia Iglesias i Gral Sellés.

Els fondistes pirinencs dominen els Campionats d'Espanya d'Esquí de Fons
Comentarios