07.12.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Els camps de golf i les pistes de pàdel del Pirineu acullen els primers jugadors

Pla general de dos persones jugant a golf a les instal·lacions del camp d'Aravell, a Montferrer i Castellbò (Alt Urgell), que ha reobert coincidint amb la fase 1 de desescalada. Imatge del 13 de maig de 2020 (Horitzontal).
Dos persones jugant a golf a les instal·lacions del camp d'Aravell, a Montferrer i Castellbò/Albert Lijarcio
Els camps de golf i les pistes de pàdel del Pirineu acullen els primers jugadors

Els primers jugadors i aficionats a esports com el golf o el pàdel han pogut reprendre l'activitat en algunes de les instal·lacions que aquesta setmana han tornat a obrir a l'Alt Pirineu i Aran, coincidint la fase 1 de desescalada. Per tal de regular-ne l'accés i evitar aglomeracions de persones, l'afluència s'ha de fer demanant cita prèvia. A més, s'han establert uns protocols que passen, en el cas de l'Aravell Golf & Country Club, per no poder treure la bandera i la instal·lació d'unes tapes als forats per facilitar la retirada de les boles i minimitzar els riscos de contagi de la covid-19 per contacte. Mentre, a les pistes de pàdel de l'Urban Sport de la Seu d'Urgell, els jugadors han de dur un guant a la mà que no subjecta la raqueta.

Per poder entrar al camp de golf d'Aravell, nucli que pertany a Montferrer i Castellbò (Alt Urgell), s'han habilitat dos accessos per l'exterior, ja que les instal·lacions interiors continuen tancades pels usuaris, tal com ha explicat la seva directora, Beatriz Cantero. A més, tampoc es pot utilitzar ni el mobiliari de les instal·lacions -a excepció de seure a la terrassa del bar del club- ni els rasclets per anivellar el terra, havent-ho de fer amb el peu. Finalment, només està permès un ús individual dels cotxets de golf o de membres de la mateixa unitat de convivència.

Tot i això, en tractar-se d'un esport individual, en el terreny de joc no cal portar mascareta. Cantero ha explicat que els fa "molta il·lusió" haver pogut tornar a obrir i que aquest fet ha generat molta "expectació". En aquest sentit, ha explicat que de moment tot esta funcionant de forma adequada, a l'espera que més endavant puguin arribar més jugadors i aficionats provinents d'altres regions sanitàries de Catalunya i també des d'Andorra, ja que la majoria dels socis del club són del Principat.
Pla general d'una classe de pàdel a la pista exterior de l'Urban Sport Club de la Seu d'Urgell, que ha reobert amb la fase 1 de desescalada. imatge del 13 de maig de 2020 (Horitzontal).
Mentre, en el cas del pàdel, els jugadors arriben a les instal·lacions amb mascareta, que després es treuen per jugar. De moment, es poden fer classes individuals o partits d'un contra un fent una reserva d'hora. El propietari de l'Urban Sport Club de la Seu d'Urgell, Jordi Sànchez, destaca que "hi havien moltes ganes" de poder tornar a dur a terme aquesta activitat, sobretot entre els menors que volien ja "moure's, agafar la pala i tenir les sensacions de l'entrenament de tot l'any".

En aquesta fase 1 només poden han pogut obrir la pista exterior i ja serà en la 2 quan també es podrà jugar a les interiors i fer-ho en equips de dos persones. El club compta amb gel hidroalcohòlic per a què es rentin les mans abans i després de cada sessió i també es desinfecta el seu tub amb el que poden recollir les pilotes, ja que està establert que els entrenadors siguin els únics que puguin agafar-les amb la mà.

Els camps de golf i les pistes de pàdel del Pirineu acullen els primers jugadors
Comentarios