CURSES PER MUNTANYA

Carlos Mantero i Neus Colomer s'imposen a la 13a Rialp Matxicots en una edició molt competida

A la Mitja, Nil Bacardit s’ha mostrat molt més fort que els seus rivals i Leire Fernández guanya en la seva tornada a Rialp.
Rialp Matxicots 2023
photo_camera Carlos Mantero i Neus Colomer s'imposen a la Trail de la 13a Rialp Matxicots / @Photoset_es

Neus Colomer i Carlos Mantero s’han imposat aquest dissabte a la Trail de la 13a Rialp Matxicots. Tots dos corredors ho han aconseguit després d’un tram final competit i emocionant davant els seus respectius rivals.

Carlos Mantero, Isaac Salvat, Jan Ballbé i Sau Domènech han mantingut un frec a frec al capdavant de la cursa masculina, mentre que Alba Villanova, Neus Colomer i Sabrina Solana s’han jugat les primeres posicions femenines.

Tot feia pensar que la lluita per la victòria es decidiria en l’últim terç de cursa. I així ha estat. Carlos Mantero i Sau Domènech han apretat de valent en el descens a Caregue i obrien una bretxa davant els seus rivals. Mantero s’ha mostrat molt més fort, suficient per aixecar el seu primer triomf a Rialp amb un temps de 6h46’42”. Domènech entraria en segona posició a tant sols un minut del guanyador, mentre que Isaac Salvat i Jan Ballbé compartien el tercer calaix del podi.

Per la seva banda, Neus Colomer s’enduia la victòria amb un temps de 8h19’39”, a tant sols 29 segons de Sabrina Solana i a poc més d’un minut de Alba Villanova. Impressionant.

Neus Colomer
Neus Colomer és la nova reina de la Trail en una edició molt i molt competida / @Matxicots

Classificació Trail: 1. Carlos Mantero (6:46:42), 2. Sau Domènech (6:48:01), 3. Isaac Salvat (7:10:25), 3. Jan Ballbé (7:10:25); 1. Neus Colomer (8:19:39), 2. Sabrina Solana (8:20:08), 3. Alba Villanova (8:20:49).

Leire Fernández i Nil Bacardit coronen la Mitja

Nil Bacardit s’ha mostrat molt més fort que els seus rivals i s’ha endut la victòria masculina, mentre que Leire Fernández es coronava en el seu retorn a Rialp deu anys després.

Classificació Mitja: 1. Nil Bacardit (2:02:11), 2. Jordi Cifuentes (2:04:30), 3. Oriol Marin (2:06:07); 1. Leire Fernández (2:19:30), 2. Paula Mata (2:26:49), 3. Èlia Vidal (2:43:22)

La Popular, de 10 km i 700m de desnivell positiu, s’ha estrenat en el programa de la Matxicots amb bona nota. Nil Vilana i Raquel Fernández han inaugurat el palmarès.

Matxicots 23 popular
Els guanyadors de la cursa popular, que enguany ha estrenat la seva versió competitiva amb nota / @Matxicots

Millor Ultra Trail de Catalunya

Una festa de la muntanya que, sorgida de la motivació personal d’un grup de persones del territori i de la implicació d’un gran nombre de voluntaris -més de 300-, han portat la Rialp Matxicots a convertir-se en una referència. Com a exemple, el premi a Millor Ultra Trail de Catalunya segons els usuaris del web Ultres Catalunya, que ha guanyat en quatre ocasions diferents, així com el guardó a la Millor Cursa de Catalunya el 2019, atorgat per la Generalitat de Catalunya.