La Cadí Trail ampliarà la participació a 300 corredors

Se celebrarà a la Seu d’Urgell el 17 de juny, i  consta de dues proves: la Cadí Trail, de 48 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell positiu, i la Cadí Half, de 27 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell.

Presentació Asics Cadí Trail 2017 003
photo_camera Presentació de la Cadí Trail 2017.

L’edició 2017 de la Cadí Trail, que se celebrarà a la Seu d’Urgell el dissabte 17 de juny, presenta com a novetats més destacables l’estrena de la marca de calçat esportiu ASICS com a principal sponsor de la cursa, i l’ampliació a 300 participants, enlloc dels 200 de la darrera edició. Així ho han explicat aquest matí en roda de premsa l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i l’organitzador d’aquesta competició de resistència per la serralada del Cadí, Albert Vilana.

El fet que aquesta cursa transcorri bona part pel Parc Natural del Cadí-Moixeró, l’alcalde urgellenc ha remarcat que “la fa exclusiva, fent-la més atractiva per a participar-hi”. Batalla ha agraït tant a l’organització de la Cadí Trail com al Parc Natural del Cadí-Moixeró “perquè permet situar la Seu d’Urgell en el mapa d’aquest tipus de competicions, que combinen l’esport a la natura, a nivell de país”.

La Cadí Trail d’enguany consta de dues proves: la Cadí Trail, de 48 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell, i la Cadí Half, de 27 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu. La Cadí Trail, “prova dura i tot un repte per a molts corredors” -segons ha explicat Vilana- tindrà sortida a Martinet, per pujar a Cadí, i acabant al Rafting Parc de la Seu d’Urgell. Els participants seran traslladats des del mateix Rafting Parc cap a Martinet en autocar. Es preveu que els primers corredors finalitzin aquesta cursa en 4 hores i 30 minuts.

Pel que fa a la Cadí Half, serà una cursa circular, amb sortida i arribada al mateix Rafting Parc. “Hem volgut dissenyar també una cursa més a l’abast de tothom”, ha afirmat Albert Vilana, que ha afegit que pel bon desenvolupament d’ambdues proves, es compta amb la col·laboració desinteressada de més de 30 voluntaris, així com el suport de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Respecte a l’ampliació de 200 a 300 participants en aquesta edició de 2017, Vilana ha volgut remarcar que es tracta “d’una mostra de confiança per part del Parc Natural del Cadí-Moixeró cap a l’organització d’aquesta competició, ja que en les darreres edicions s’han portat a terme mesures per afectar el menys possible la flora i la fauna del territori per on transcorre la cursa, i alhora s’ha fet una important tasca de conscienciació en aquest mateix sentit cap als corredors”.

Els participants a la Cadí Trail procedeixen de diferents punts del nostre país, així com també de l’Estat espanyol, comptant alhora amb corredors del territori pirinenc. Les inscripcions ja es poden fer des del web www.caditrail.com El preu de la inscripció és de 45 euros per participant.

Val adir també que la Cadí Trail forma part del Circuit FER de curses per muntanya, que tenen lloc a la comarca de l’Alt Urgell, sent-ne la prova “reina”.

Per a més informació es pot contactar amb Albert Vilana al telèfon 678 66 22 30.

comentaris