LA SEU D'URGELL

Arrenca una nova Copa del Món d'eslàlom al Parc Olímpic del Segre

Aquest divendres, a les 9 del matí, comencen les classificatòries en totes les categories, que a causa de l'alta inscripció s'allargaran fins als volts de les 7 de la tarda. L'entrada és gratuïta.

13435566_10207908289919817_504920558028402735_n
photo_camera Imatge de la inauguració de la Copa del Món. Foto: Albert Batalla.

Prèviament, aquest dijous al vespre s'ha celebrat la cerimònia inaugural a la plaça dels Oms. Bona part dels 340 participants, juntament amb tècnis, àrbitres i col·laboradors, han recorregut el centre de la ciutat fins arribar davant de l'Ajuntament. En la benvinguda, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha destacat a RàdioSeu el rècord d'inscrits d'enguany i ha agraït la presència de prop d'una cinquantena d'equips nacionals. Batalla ha recordat que la Seu té una relació ancestral amb el riu, tenint en compte que el significat etimològic d'Urgell, d'arrel basca, és 'vora el riu'.

El president de la Reial Federació Espanyola de Piragüisme, Juan José Román, ha donat la benvinguda als atletes i ha agraït el suport d'espònsors, institucions, col·laboradors i voluntaris. De la seva part, el president d'eslàlom de la Federació Internacional de Canoa, Jean-Michel Prono, ha elogiat el fet que la Seu ja sumi 16 edicions de Copa del Món, tres Mundials i uns Jocs Olímpics, entre d'altres competicions, com també el consens que genera l'esdeveniment per damunt del context polític o de dificultats econòmiques.

L’ambient esportiu d’aquest gran esdeveniment ha estat present en tot moment i els assistents han gaudit amb les animacions. La festa s'ha completat amb una actuació del Cor Noves Veus, de l'Escola Municipal de Música, i el grup de dansa Pau Claris, seguits dels Diables de l'Alt Urgell, que han fet ballar palistes i voluntaris amb música tradicional.

La competició

Les classificatòries començaran aquest divendres, dia 10, a les 9 del matí amb les categories C1 masculí i C1 femení, amb la presència de Núria Vilarrubla, Annebel Van der Knijff, Mònica Dòria i Laura Pellicer. Tot seguit es hi haurà els descens de K1, amb l'estrena entre d'altres de Marta Martínez i Maialen Chourraut, i es completarà la jornada amb C2, en què hi prenen part Dani Marzo i Jesús Pérez.

Dissabte, es disputaran les semifinals (9.00) i finals (12.30) de C1 masculí, C1 femení i K1 masculí. A la tarda (15.45), es podrà veure la nova modalitat d'eslàlom cros, amb espectaculars eliminatòries de quatre en quatre. La competició finalitzarà diumenge, a partir de les 9.30, amb les semifinals i finals de K1 femení i C2.

comentaris