Amb l’estic pel món

Davinia Alfonsín Muñiz va canviar la pilota de bàsquet per l’estic a primers del 2013. El campionat mundial d’hoquei gel que es va celebrar a la pista del poliesportiu de Puigcerdà aquell any en va tenir la culpa. “Les vaig veure jugar i em va agradar molt. Ho vaig provar i ja no ho he deixat de fer”, ha explicat la jove a VIURE ALS PIRINEUS. Ara juga a la lliga femenina sènior amb el Club de Hielo Huarte i ha estat seleccionada amb el conjunt estatal SUB-18 pel Mundial de Mèxic que se celebra aquest febrer. Article de Jordi Pardinilla

davinia alfonsin
photo_camera La jove de Puigcerdà, Davinia Alfonsín, ha estat seleccionada per anar al Mundial de Mèxic

Aquest puigcerdanenca, de 17 anys, i que viu a Barcelona pels estudis (fa cicle mitjà d’imatge i so), compagina la seva formació amb la pràctica d’aquest esport. Actualment juga a les files del Club de Hielo Huarte (van segones, en una lliga que està integrada per 7 equips) la qual cosa representa que durant el temps que dura la temporada viatja d’aquí cap allà i posa molt poc els peus a la Cerdanya. També té fitxa amb l’equip masculí del Club Gel Puigcerdà “però aquest any no podré jugar amb ells ja que els calendaris coincideixen en dates”. A banda; la jove ha estat convocada per la selecció estatal SUB-18 per jugar a primers del mes de febrer a Mèxic.

Ha de jugar amb els nois a Puigcerdà perquè a la Cerdanya no hi ha equip femení. “Vam començar unes 8 jugadores, de diferents edats, ara fa uns quatre anys, i vam estar entrenant un parell de temporades. Però ben aviat es va acabar. Jo he volgut continuar i he tingut la sort que els pares m’han donat suport i m’han ajudat molt”, explica. El premi de la selecció estatal és un pas més en la seva carrera esportiva “que espero que em porti fins a la selecció estatal sènior”, afirma, ja que aquest és el seu objectiu.

Què té aquest esport? És molt divertit. És ràpid. No tens pràcticament temps per pensar i necessites molta coordinació de cames i braços. T’enganxa. Potent? De contacte? També, és clar, però això no vol dir que no ho puguin practicar les noies. La Charo Jordà, exjugadora del primer equip femení que va tenir el Club Gel Puigcerdà, i que va estar jugant lliga oficial unes tres temporades, coincideix amb Alfonsín que aquest és un esport classificat “per a homes”. Jordà, que va ser l’entrenadora d’Alfonsín en aquest grup de noies que l’any 2013 es van decidir per practicar aquest esport, es mostra molt contenta per l’evolució de la jugadora de Puigcerdà, convocada ara per la selecció. Val a dir que actualment en el club hi ha dues noies molt joves que estan formant-se en l’hoquei gel.

A falta d’equip femení, Alfonsín ha jugat amb el Puigcerdà en les categories SUB13, SUB14, SUB16 i SUB17.

A Mèxic, en el Mundial, l’esportista de Puigcerdà jugarà contra altres 4 seleccions: Mèxic, Holanda, Kazakhstan i Turquia. Només la primera de grup ascendirà a la categoria superior. Val a dir que hi ha tres categories més elevades pel damunt de l’actual classificació del combinat estatal. “Tenim possibilitats. L’any passat vam quedar segones de grup. Està complicat però ens veiem amb forces d’aconseguir-ho”, afirma Alfonsín. La tornada a la Cerdanya, el 6 de febrer.

comentaris