Allau de crítiques per la negativa de Barcelona a demanar uns Jocs Olímpics d'Hivern

La negativa d'Ada Colau als jocs Olímpics d'Hivern ha desfermat les crítiques dels alcaldes del Pirineu. Albert Batalla, Albert Piñeira i Ramon Moliner, entre d'altres, s'han mostrat molt crítics amb les formes i el fons de la mesura adoptada per Colau. Els darrers en sumar-se a les crítiques han estat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha proposat impulsar una candidatura al marge de Barcelona i el president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern que ha enviat una carta a Ada Colau que reproduïm a continuació...

Copa del Món IPC d'esquí alpí de La Molina
photo_camera Imatge de la Copa del Món IPC d'esquí alpí de La Molina.

Comunicat del President de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), Sr. Oscar Cruz, a l’alcaldessa de Barcelona, Sra. Ada Colau, sobre la retirada de la candidatura olímpica d’hivern Barcelona – Pirineus 2026.

Benvolguda Alcaldessa,

Abans d’ahir li vaig fer arribar una carta felicitant-la pel seu nomenament com Alcaldessa de Barcelona, poc m’esperava que avui tindria que tornar a dirigir-me a vostè per mostrar-li, el nostre enuig, la nostra decepció i sobre tot la nostra sorpresa i estranyesa per la vostra decisió de retirar el projecte de Candidatura Olímpica Barcelona - Pirineus 2026.

Com parlem d’esport em permetrà que utilitzi un mot esportiu, han batut un “record” !!!, han batut el “record” de tirar per terra, en només dos dies i mig de legislatura, la feina de més de cinc anys de moltes persones, entitats i col·lectius, la il·lusió d’esportistes, Clubs, Federacions que veiem en el projecte olímpic la possibilitat de preparar-nos i mostrar que a Barcelona, a Catalunya i al Pirineu, es fa, es gaudeix i es treballa en Esports d’Hivern.

Com poden prendre una decisió d’aquesta importància d’una manera unilateral? sense tenir la opinió de tots els agents del sector, Generalitat de Catalunya, Ajuntaments, Diputacions, Consells Comarcals, Estacions d’Esquí, Federacions, Clubs, etc., quina és la raó d’aquesta precipitació? no ho entenem, teníem una oportunitat única de posar els Pirineus al mapa esportiu mundial, teníem la oportunitat què, un cop més, Barcelona mostrés la seva qualitat organitzativa, que exercís de Capital de Catalunya i vostès ho han tancat en 36 hores de legislatura, en 36 hores que no els hi ha donat temps ni a nomenar un comissionat d’esport a l’Ajuntament, suposo que no tenim el pes del Mobil World Congress o de la Formula 1 i sempre és més fàcil fer demagògia amb el menys fort.

Els esportistes ens aixequem desprès de caure i continuem corrent, Sra. Colau li demano amb cordialitat però també amb fermesa que reconsideri la seva decisió, es reuneixi amb tots els agents i un cop copsades totes les opinions prengui una determinació definitiva. Serà bo per vostè, serà bo per l’Ajuntament que encapçala, serà bo pel País i restarà més tranquil·la de la decisió presa.  

Evidentment, li desitjo el millor en la seva responsabilitat de govern, desitjo el millor per la meva Ciutat, desitjo el millor per a la Capital del meu País però malauradament, hem començat malament.

comentaris