Àngel Ros proposa una candidatura olímpica conjunta del Pirineu català i aragonès

Després de la negativa d'Ada Colau, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha proposat impulsar una candidatura conjunta del Pirineu català i aragonès als Jocs Olímpics d'Hivern de 2026. Ros planteja aprofitar el projecte olímpic que es va fer des de Barcelona i ja ha iniciat contactes amb diversos alcaldes de l'Aragó i de l'Alt Pirineu català.

ros
photo_camera L'alcalde de Lleida, Àngel Ros.

L’alcalde Ros ha proposat concretament la idea d’articular una candidatura olímpica recuperant el projecte de localitats de l’Aragó com són Jaca i Saragossa, a la que es podrien unir pistes d’esquí de l'Alt Pirineu català. Ros ha explicat que, de fet, ja hi estaven treballant abans que l’exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, llancés la proposta de confeccionar una candidatura liderada per Barcelona.

Ros ha explicat que "una vegada desapareguda la candidatura de Barcelona cal tornar als orígens, i els orígens són que Lleida sigui capaç de trobar aliances per formar una candidatura sòlida". L’alcalde ha defensat que ara és el moment de les terres pirinenques, de formar una candidatura coordinada amb l’Aragó, on l’Alt Urgell, el Pallars, la cerdanya i la Vall d’Aran siguin absolutament protagonistes conjuntament amb l’àmbit de Jaca i Saragossa.

comentaris