CURSES PER MUNTANYA

Alan Rubí i Lídia Puyals s'imposen a la XVa edició de la cursa vertical l’Arruix de Santa Fe

La cursa, organitzada pels Bombers Voluntaris d’Organyà, és la prova més antiga del Cadí Circuit Fer de l’Alt Urgell i Cerdanya, juntament amb Aristot
Arruix M pòdium
photo_camera Pòdium masculií de l'Arruix 2024 / Josep M Roig Traveset

Aquest dissabte s'ha celebrat la XVa edició de l’Arruix de Santa Fe, la prova més antiga del Cadí Circuit Fer de l’Alt Urgell i Cerdanya, juntament amb Aristot. La cursa, organitzada pels Bombers Voluntaris d’Organyà, és una vertical que surt des de la plaça de l’Església d’Organyà i s’enfila fins el cim de Santa Fe amb uns 4,5 km i uns 670 metres de desnivell. És la més curta del circuit i el que la fa única i especial és que l’arribada és dins mateix de l’ermita.

06ArruixF
Pòdium femení de l'Arruix 2024 / Josep M Roig Traveset

Van participar-hi 191 atletes, entre els quals els 49 que van fer l’Arruix petit, sortint des de Coll Marí (a mig camí) i els 8 de la prova de paramuntanya, que van pujar amb el parapent a l’esquena, però que no van poder volar perquè les condicions no eren les adients.

Arruix 2024

Els guanyadors de l’absoluta van ser l’andorrà Alan Rubí, seguit pel Jordi Majoral i l’Ot Bertran, mentre que en dones va guanyar la Lídia Puyals, segona la Roser Español i tercera l’Èrica Ginestà.

En l’Arruix petit, per nens i nenes d’onze a quinze anys, van guanyar el Mir Dies i l’Ona Calvet, mentre que en la prova de parapent van ser el Constantino Solanas i la Mireia Garcia.

06Arruixpetit
Participants a l'Arruix petit

Després d’aquesta prova, els líders són el Lluís Salcedo i la Sònia Gualdo. Ara la competició es pren un descans de gairebé dos mesos i tornarà el 4 d’agost amb la Trobada d’Aristot.