CURSES PER MUNTANYA

Els paisatges triomfen a la primera Marató del Vall Fosca Sports Festival

Els participants de la Marató amb 2.000 de desnivell positiu, han valorat l’espectacularitat de les vistes de la cursa i han destacat que es tractava d’un recorregut molt corredor.
Marató del Vall Fosca Sports Festival foto David Latorre
photo_camera Un participant a la primera Marató del Vall Fosca Sports Festival / David Latorre

En el primer dia del Festival, els paisatges i els recorreguts han estat els grans protagonistes d’aquesta primera Marató de muntanya de la Vall Fosca. Els participants de la Marató amb 2.000 de desnivell positiu, han valorat l’espectacularitat de les vistes de la cursa i han destacat que es tractava d’un recorregut molt corredor. I així ha estat, perquè el guanyador de la prova, l’aranès Rubén Caseny ha finalitzat la Marató en 4 hores i 11 minuts. Han completat el podi general, Climent Roda Serrano, del Club Esportiu Garraf Runners, amb 4 hores 12 minuts, i Joan Falcó Capdevila, de l’equip aranès The Secret Spot Team, amb 4 hores 13 minuts.

Marató del Vall Fosca Sports Festival 1
Participants a la primera Marató del Vall Fosca Sports Festival

Pel que fa a la categoria absoluta de dones, la guanyadora ha estat la corredora vilafranquina, Mónica Guilera, amb un temps de 6 hores i 3 minuts. L’han seguit Glòria Sobrero Muñoz, del Club Esportiu Palmarunners, que ha tardat 6 h 17 minuts, i en tercera posició, Raquel Esquina Seguer, que ha fet un temps de 6 hores 24 minuts.

Paral·lelament a aquesta primera Marató de muntanya de la Vall Fosca, s’ha realitzat la ruta cicloturista de carretera no competitiva, que consistia a fer un recorregut amb 8 ports de muntanya i passant pels 19 pobles de la Vall. En total el recorregut ha estat de 110 km i 3.000 m de desnivell positiu.

Marató del Vall Fosca Sports Festival 4
Guanyadors masculins a la primera Marató del Vall Fosca Sports Festival

En el dia d’avui un total de 80 corredors i ciclistes s’han trobat a la Vall Fosca per participar en aquestes proves i gaudir de recorregut i paisatges espectaculars.

La resposta dels participants d’aquesta primera Marató, posa en evidència el potencial de la Vall Fosca com a pol d’atracció per corredors de muntanya, tal com ha destacat l’alcalde de la Torre de Capdella, Josep M. Dalmau.

Marató del Vall Fosca Sports Festival 3
Primera Marató del Vall Fosca Sports Festival / David Latorre

El Vall Fosca Sports Festival organitzat per l’Ajuntament de la Torre de Capdella sota la direcció tècnica de Planet Outdoor Experiences, és possible gràcies a la col·laboració del voluntariat del territori que s’aboca en l’organització d’aquest esdeveniment esportiu.