Ada Colau confirma que renuncia als Jocs Olímpics d'Hivern

Tal i com avançàvem en aquest mitjà el dia després de les eleccions municipals, Ada Colau una de les primeres coses que ha fet com a alcaldessa ha estat renunciar, aquest dimecres, a la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2026. El programa esportiu de Barcelona en Comú deixava clar que aquest partit no impulsaria la candidatura de Barcelona per acollir la celebració d'uns Jocs Olímpics d'Hivern, una possibilitat que xoca amb els interessos del sector turístic i de la neu del Pirineu. 

Barcelona (España), 04 de noviembre 2013. El Canciller Ricardo Patiño ofreció una rueda de prensa junto a Ada Colau, activista social y una de las fundadoras de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca. Foto: Fernanda LeMarie - Cancillería del Ecuador.
photo_camera Ada Colau ha renunciat als Jocs Olímpics d'Hivern.

Ada Colau ha assegurat que la ciutat de Barcelona té altres prioritats, que aposten per l'esport de base i que la candidatura d'uns Jocs Olímpics d'Hivern s'allunya dels interessos que té el seu govern. De tota manera, ara el dubte és veure que diran la resta de partits polítics presents al consistori barceloní, tant els de l'oposició com els mateixos que li van donar suport a la investidura. Inicialment, tant des del PSC (de fet, aquesta proposta la va plantejar l'alcalde socialista Jordi Hereu) com des de CiU són partidaris d'impulsar aquesta iniciativa, que primer s'havia de demanar per l'any 2022 i després es va posposar al 2026. Per part d'ERC i del PP les posicions són més matisades però també estarien disposats a donar suport a la proposta. 

Sigui com sigui, a hores d'ara des del sector de la neu hi ha pesimisme respecte la negativa a impulsar aquesta candidatura olímpica.