OPINIÓ

Quim Torra: "Sóc conscient de l'esforç addicional que suposa viure i treballar al Pirineu"

Amb motiu de la publicació del número 200 de la revista mensual VIURE ALS PIRINEUS, el president de la Generalitat de Catalunta, Quim Torra, ens ha fet arribar un article d'opinió amb una sèrie de reflexions sobre el paper dels mitjans de comunicació i l'especificitat pirinenca. 

Quim Torra a La Molina
photo_camera Quim Torra a La Molina

Com a president de la Generalitat, és un honor i un plaer poder-me adreçar a vosaltres coincidint amb la publicació del número 200 de la revista mensual VIURE ALS PIRINEUS, que ara també compta amb aquest diari digital.

Ja fa més de 15 anys que vàreu néixer i d’aleshores ençà i amb el vostre esforç, tenacitat, professionalitat i moltes complicitats heu aconseguit convertir-vos en una publicació de referència al territori. I ho heu aconseguit perquè creieu en el vostre projecte, heu estat capaços de superar les dificultats i heu sabut reinventar-vos per esdevenir el mitjà de proximitat estimat que sou.

Heu sabut créixer i a l’ensems mantenir l’essència d’un mitjà informatiu com el vostre, ja sigui a través de la vostra publicació mensual, o a través del vostre diari digital, que permet encara més apropar la gent del Pirineu. Heu estat capaços d’estar amatents a allò que és important per al vostre territori, amb una clara vocació dinamitzadora i de servei, mantenint vius els valors que formen part de la vostra manera de ser i potenciant sempre el sentiment de pertinença, sense perdre el vostre esperit crític. Aquesta aportació només la fa la premsa comarcal i de proximitat i, per això un mitjà com el vostre és clau. Per tot plegat, el Govern de Catalunya i jo mateix us volem felicitar per la feina feta.

Heu estat capaços d’estar amatents a allò que és important per al vostre territori, amb una clara vocació dinamitzadora i de servei, mantenint vius els valors que formen part de la vostra manera de ser i potenciant sempre el sentiment de pertinença, sense perdre el vostre esperit crític. Aquesta aportació només la fa la premsa comarcal i de proximitat i, per això un mitjà com el vostre és clau

També em voldria adreçar a totes les persones que viuen a l’Alt Pirineu i l’Aran per agrair-vos la vostra contribució al conjunt del país. No sempre és fàcil trobar una via de comunicació directa, i voldria aprofitar aquesta tribuna per agrair-vos la vostra tenacitat, l’amor que teniu per les muntanyes i pel vostre riquíssim patrimoni natural i cultural. Sóc conscient de l’esforç addicional que suposa viure «allà dalt», amb comunicacions i infraestructures deficitàries, amb serveis essencials condicionats per la distància i llastats per la demografia. Penso molt especialment en els pagesos i en els ramaders, amb les dificultats que troben per continuar vivint de la terra. I també en els escolars que, cada dia, faci el temps que faci, recorren un munt de quilòmetres per anar a estudi. I, naturalment, vull remerciar el sector turístic, el de serveis i la indústria. El vostre compromís col·lectiu és un exemple per a tots nosaltres, i el del nostre govern hauria de ser (és, de fet) treballar sense descans per millorar, dia a dia, les condicions de vida en aquest país tan extraordinari que teniu, que tenim.

Sóc conscient de l’esforç addicional que suposa viure «allà dalt», amb comunicacions i infraestructures deficitàries, amb serveis essencials condicionats per la distància i llastats per la demografia. Penso molt especialment en els pagesos i en els ramaders, amb les dificultats que troben per continuar vivint de la terra. I també en els escolars que, cada dia, faci el temps que faci, recorren un munt de quilòmetres per anar a estudi.

La publicació d’aquest número 200 coincideix amb la celebració de moltes de les fires que se celebren properament arreu d’aquestes comarques de muntanya. I VIURE ALS PIRINEUS és també un altaveu per donar a conèixer no només l’atractiu i la riquesa dels vostres espais protegits, sinó també per expressar les vostre inquietuds i presentar els esdeveniments que  viureu els propers dies i mesos, just després de celebrar els jocs Special Olympics a la Seu d'Urgell.

Aquest esdeveniment, o iniciatives com la del Parc Pirinenc de les Tres Nacions, o la celebració dels Mundials de Piragüisme de la Seu d’Urgell i Sort us permetran també fer-vos més presents i mostrar-vos amb tota la vostra grandesa i transmetre els vostres anhels.

No són moments fàcils pel país. El repte que tenim al davant fa més necessari que mai que tothom hi aporti el seu gra de sorra. La vostra veu i la vostra empenta seran imprescindibles per construir el futur del nou país per al qual estem treballant. Amb la feina col·lectiva de tots, estic convençut que ens en sortirem.

Moltes felicitats per aquest número tan assenyalat i per a tots els que vindran.

Quim Torra i Pla. President de la Generalitat de Catalunya

Més a Especial 15è Aniversari