06.10.2022 |
Viure als Pirineus

FIRES I TRADICIONS

Vilamur acull aquest cap de setmana el Festival de les Arts de Muntanya 'Terra Roia Arts Festival' 2022

L’edició d’enguany compta amb la participació de nombrosos artistes d’arts plàstiques, escultura, fotografia, literatura, música, audiovisuals, teatre, espectacles de carrer i artesania
Vilamur
Vilamur escalfa motors per rebre el Festival Terra Roia (TRAF) / FS
Vilamur acull aquest cap de setmana el Festival de les Arts de Muntanya 'Terra Roia Arts Festival' 2022

Vilamur, municipi de Soriguera, acull els dies 12, 13 i 14 d’agost el festival de les arts de muntanya, Terra Roia (TRAF). Es tracta d’un festival que pretén ser un punt de trobada entre artistes i entitats de les diferents disciplines artístiques, enguany amb especial rellevància per les arts plàstiques i que inclou nombroses activitats relacionades també amb l’escultura, la fotografia, la literatura, la música, els audiovisuals, espectacles de carrer i artesania; tot plegat amb la cultura popular i tradicional de Pallars Sobirà de rerefons. 

L'alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevilla, explica que la participació d’artistes confirmats ha estat molt nombrosa, “la sala d’exposicions col·lectiva del ‘Garatge’ estarà plena de color gràcies a les obres dels diferents artistes participants, igual que altres espais adaptats, antigues cases del poble, eres, pallers que aquests dies es convertiran en galeries d’art”. Fondevilla explica que la disciplina que pren més rellevància en l’edició del TRAF d’enguany són les arts plàstiques; “tot i que l’espectador que vingui a donar-hi un tomb hi trobarà present qualsevol tipus de disciplina artística”.

Programacio 2022
Programacio 2022

La inauguració tindrà lloc divendres a la nit, al Pic d’Orri, a 2.500 metres d’alçada, amb un espectacle de música i llum. “Els gestors de l’estació d’esquí de Portainé col·laboraran posant el marxa el telecadira per totes aquelles persones que decideixin veure l’espectacle en directe, espectacle que es retransmetrà en ‘streaming’ perquè es pugui seguir des de la pantalla de l’espai d’audiovisuals ‘El Silo de Vilamur’”, descriu l'alcalde.

Festival Terra Roia Vilamu
Festival Terra Roia Vilamu

Fondevilla també destaca el mini festival de música que tindrà lloc dissabte a la nit i en el qual participaran diferents artistes locals i forans, entre els quals hi haurà Sara Roy, persona vinculada a Vilamur i que aportarà alguna sorpresa, segons apunta Fondevilla. “A més a més, aquest any el TRAF ha passat els Pirineus i, en un intercanvi cultural entre un costat i altre de les muntanyes, dos dels artistes locals han anat a exposar a Seix mentre que l’any vinent, de l’Ariège vindran artistes a exposar aquí”.

A banda de totes aquestes activitats, els carrers de Vilamur també comptaran amb actuacions teatrals i parades d’artesans i productors locals.

Vilamur acull aquest cap de setmana el Festival de les Arts de Muntanya 'Terra Roia Arts Festival' 2022
Comentarios