CINEMA

Arrenca l'11a edició del Mostremp, el Festival de Cinema rural del Pallars

La Mostra ha obert les portes a les 20h amb una acció teatral de la companyia Teatremp
Inauguració Mostremp Jordi Uriach 1
photo_camera Acte d'inauguració del Mostremp a La Lira de Tremp /Jordi Uriach

Aquest vespre l’Espai Cultural la Lira ha acollit la gala d’inauguració del festival Mostremp, el Festival de Cinema rural del Pallars.  

La Mostra ha obert les portes a les 20h amb una acció teatral de la companyia Teatremp, posteriorment ha començat l’acte inaugural amb els parlaments de José Berges de l’Associació d’Amics del Cinema de Tremp i de l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases Lopetegui on a posat en relleu la importància de la cultura “El Mostremp és cultura i a Tremp volem que la cultura no s’aturi. Per això hem fet, fem i farem tot el possible per aconseguir aquest repte. La nostra terra es plena de bons artistes, comptem amb un territori comparable amb un plató de cine, un paisatge espectacular d’on poden sortir produccions audiovisuals impressionants… en definitiva tenim un entorn únic.”  

Inauguració Mostremp Jordi Uriach 2
Acte d'inauguració del Mostremp a La Lira de Tremp /Jordi Uriach 

Finalment, s'ha projectat el film hindú “L’última pel·lícula” de Pan Nalin,  on es relata la història de Samay, un nen de 9 anys que viu amb la seva família a un poble remot de l'Índia, descobreix el cinema per primera vegada i queda absolutament hipnotitzat.  

Els pròxims dies el festival comptarà amb les projeccions dels curtmetratges finalistes. Aquestes s'agruparan en tres sessions que es realitzaran dijous, divendres i el dissabte. La projecció dels curts de la secció Infantil i Juvenil tindran lloc dissabte.