La Tradi-truc comença a rodar per Catalunya

Lluis Marmi, conegut llibreter tonenc i ambulant, creador de l'etiqueta #llibresplensdetradicio com a marca d'intencions de difondre els llibres publicats de cultura popular i tradicional ha conseguit aquest passat Sant Jordi fer realitat el seu somni de disposar de la Tradi-truc.
IMG_3248
photo_camera La Tradi-truc comença a rodar per Catalunya

La Tradi-truc és una llibreria nòmada construïda a damunt d'un remolc per portar i exposar uns 600 llibres de tota temàtica cultural i popular catalana. Un cop desplegada permet la màxima comoditat tant pels compradors i lectors en la seva tria com també pel propi llibreter i dona el prestigi i la qualitat a aquesta especialitat literària.

El projecte de la Tradi-truc va començar fa uns 2 anys. És un model únic gràcies a les solucions tècniques aportades tant del carrossaire com pel propi llibreter. La inversió sense comptar els llibres i el vehicle és d’uns 20.000 euros que el 50% ha estat aportat per les donacions de molts Amics de la Tradillibreria a través d’un procès de crowfounding. 

Lluis Marmi, ara amb la Tradi-truc, a més de poder seguir rodant per fires, mercats i festivals de Catalunya com ha fet en els darrers 17 anys, pot oferir als ajuntaments, associacions i entitats que ho desitgin la seva oferta i el servei de llibreria efímera local. Així com també accions de difusió cultural. D’aquesta manera, la cultura popular i tradicional escrita i la seva promoció pot arribar a tot arreu amb més eficàcia i comoditat per a tothom i retornar a la gent i els pobles part de la seva aportació a la cultura, ja que moltes vegades han estat el motiu d'edició dels  llibres, però queden al marge per la dificultat que hi ha a l'accés d'aquesta branca cultural. 

comentaris