LITERATURA I MÚSICA

'Terra Escrita', les veus de la literatura pirinenca

A cada edició de la Fira del Llibre del Pirineu, els membres del grup 'Terra Escrita' omplen de literatura els carrers i les places d'Organyà
Terra Escrita
photo_camera La formació Terra Escrita a la Fira del Llibre del Pirineu a Organyà/Terra Escrita

Des de fa set anys consecutius els membres del Terra Escrita, dones i homes organyanencs units per l’amor a la lectura, omplen de literatura la nit del divendres de la Fira del Llibre del Pirineu. Any rere any aquests amants dels llibres posen veu a les creacions literàries d’autors pirinencs.

Les obres de Núria Garcia Quera, Josep Espunyes, Maria Barbal, Marcel Fité, Teresa Colom, Pep Coll, entre molts d’altres, s’han escoltat als carrers de la vila d’Organyà, gràcies a les veus dels components del grup Terra Escrita.

A cada edició de la Fira del Llibre del Pirineu, tant la tria de lectures com les posades en escena suposen un repte per aquests joglars del segle XXI. Enguany, però, sense cap mena de dubte han superat totes les expectatives.

Des de fa set anys consecutius els membres del Terra Escrita omplen de literatura  la nit del divendres de la Fira del Llibre del Pirineu

Amb una escenificació molt lluïda i agosarada i unes interpretacions gairebé professionals, els components del Terra Escrita,  així com el violinista encarregat de la banda sonora de l’espectacle, van saber captivar i embadalir al públic assistent, amb una lectura dramatitzada del conte "Croquis d'un nu pintoresc", del poeta Joan Graell i també membre del Terra Escrita.

Cal recordar que amb "Croquis d'un nu pintoresc", Graell guanyà el premi Vent de Port 2018. L’autor narra a través de tres veus el mite del faune d’una forma mística i poètica.

Visita literària a Organyà

La tasca dels terraescritencs  a la Fira del Llibre no acabà amb l’actuació del divendres. Des de fa un parell d’anys, el dissabte a la tarda, són els encarregats de la visita literària a l'Organyà històric.

A partir de textos del llibre 'Coses d'Organyà', de l’escriptor organyanenc, Josep Espar i Tressens,  literatura i  música, aquesta a càrrec de 'la Sonsoni',  es fusionen als bells racons de nucli antic de la vila de les Homilies.

No cal esperar a la propera edició de la Fira del Llibre Pirinenc per delectar-se amb les lectures del Terra Escrita. En més d’una ocasió a Ràdio Seu llegeixen textos d’autors de les nostres contrades. Per poc que pugueu no deixeu d’escoltar-los.