EXPOSICIONS

Teresa Mingot exposa a Sant Serni de Tavèrnoles la col·lecció “Romànic amb esmalt al foc”

La mostra s’inaugura aquest dimarts i es podrà veure fins al 31 d’agost

Frontal la Seu net
photo_camera Teresa Mingot exposa a Sant Serni de Tavèrnoles la col·lecció “Romànic amb esmalt al foc” / CCAU

Aquest dimarts s’inaugura a l’església de l’antic monestir de Sant Serni de Tavèrnoles, a Anserall, l’exposició “Romànic amb esmalt al foc”, de l’artista Teresa Mingot. Es tracta d’una col·lecció de vint-i-cinc peces, elaborades amb la tècnica de l’esmalt al foc, que reprodueixen, en format reduït, obres cabdals de l’art romànic europeu. Entre aquestes obres hi ha la del frontal d’altar de Sant Serni de Tavèrnoles, actualment al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), motiu pel qual l’exposició s’ha instal·lat en aquest temple. La mostra es podrà veure fins al 31 d’agost; els matins, d’11 a 13 h i les tardes, de 17 a 20 h, excepte els dilluns, que romandrà tancada.

Arqueta Llemotges (1)
Teresa Mingot exposa a Sant Serni de Tavèrnoles la col·lecció “Romànic amb esmalt al foc” / CCAU

A més de l’obra inspirada en el frontal de Sant Serni, s’exposen també les que prenen com a referència obres com ara el Pantocràtor de Sant Climent de Taüll, el baldaquí de Sant Martí de Tost, els frontals d’altar de la catedral de la Seu d’Urgell, Santa Maria de Lluçà i Avià, el panteó dels Reis de Lleó, un detall d’urna de Santa Domingo de Silos i dues arquetes de Llemotges, entre altres.

Frontal Sant Serni net
Teresa Mingot exposa a Sant Serni de Tavèrnoles la col·lecció “Romànic amb esmalt al foc” / CCAU

Teresa Mingot es va formar a l’Escola Massana de Barcelona quant tenia 15 anys i va començar a treballar en el seu propi taller d’esmalts als 16 anys. Ha estat treballant durant molts anys per a joiers de Barcelona. Es va especialitzar en esmalts al foc en joieria i vitralls fins que va fer els seus propis dissenys de joiera en plata i vitralls. La seva il·lusió actualment és fer reproduccions de pintures romàniques per poder exhibir les peces. Ha participat en exposicions col·lectives a Venècia, la biennal de Salou i a Ravenstein, Holanda.

L’exposició està organitzada per l’Ajuntament de les Valls de Valira i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i el Bisbat d’Urgell.