CINEMA

El curtmetratge ‘Gold wells’, de Saeed Timar, guanya la 10a edició del Festival de cinema 'Mostremp'

El guardó al millor curtmetratge va ser per a Gold Wells, de Saeed Timar, un film que gira al voltant de la història d’un matrimoni forçat. El vot del públic va premiar La Explosión de Jose San Miguel i Juanma Vargas. 
Premis Mostremp
photo_camera El festival Mostremp va lliurar les cinc estatuetes als millors curts / tremp.cat

El festival Mostremp va lliurar aquest dissabte les cinc estatuetes als millors curts de les seccions subjectes a concurs. El millor curtmetratge ha estat per Gold Wells, de Saeed Timar, un film que gira entorn la historia d’un matrimoni forçat, aquest premi atorgat pel jurat està dotat amb 2000€. El vot del públic, dotat amb 1000€ ha premiat el curt La Explosión de José San Miguel i Juanma Vargas. 

Cloenda Mostremp
El festival Mostremp va lliurar aquest dissabte les cinc estatuetes als millors curts / Jordi Uriach

Pel que fa a la secció Infantil i Juvenil el premi nomenat Víctor del Val ha premiat, per la seva gran qualitat tècnica plena de referències artístiques i tenir un acurat escenari rural, el film Tremp-SAT, d’Ester Coll de l’Institut de Tremp. L’accèssit ha estat concedit al curt Diluvio, de la directora Gaia Iglesias, un projecte amb una gran sensibilitat que uneix literatura i cinema d’una forma poètica i trencant estereotips. Finalment han fet una menció especial al curt Colours de les directores Martina Boixadós i Martina Mateo, de l’Ins Tremp, per l’efectivitat, la coherència i l'originalitat. 

Mostremp cloenda 2022
Membres de l'staff organitzador del Festival de Cinema Rural, després de la cloenda / Jordi Uriach

Finalment, el premi Tarradets que guardona el millor curtmetratge de la secció Pallars&Ribagorça & Geoparc, ha estat per Mama, d'Alex Uriach, dotat amb 750 euros. 

Per acomiadar el festival, aquest diumenge, van tenir lloc les sessions Finestra d’Actualitat, i sessió de comiat km0, on es projectà un recull dels projectes creats durant aquest Mostremp i films de proximitat.