06.12.2022 |
Viure als Pirineus

Tallers de desconstrucció de contes clàssics a les escoles de l’Alt Urgell

Els alumnes de 6è de primària de les escoles de l’Alt Urgell han començat la realització d’uns tallers de desconstrucció de contes clàssics, activitats que s’emmarquen en els preparatius de la diada de Sant Jordi.

Taller contes 1
Taller de deconstrucció de contes
Tallers de desconstrucció de contes clàssics a les escoles de l’Alt Urgell

L’objectiu de la iniciativa és que els nens i les nenes aprenguin a crear relats alternatius basats en els contes tradicionals més populars, com ara Blancaneus, La Caputxeta vermella o El vestit nou de l’emperador. L’activitat és organitzada pel Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell amb la col·laboració de la Biblioteca Sant Agustí i els centres escolars que hi participen.

Els tallers són impartits per Isidre Domenjó, escriptor i tècnic de Cultura del Consell Comarcal. Les primeres sessions s’han fet a l’escola Albert Vives de la Seu d’Urgell a partir del conte El flautista d’Hamelín. Els alumnes han anat triant alternatives al guió original, començant pel lloc i l’època en què transcorre l’acció i seguint per les característiques dels personatges, el plantejament de la narració i el seu nus i desenllaç, de tal manera que s’acaben creant diverses versions segons decideixen els propis alumnes.

S’han previst una desena de sessions d’aquests tallers, amb una participació total de gairebé dos-cents alumnes. En una segona fase de l’activitat, els escolars hauran de desconstruir, de manera individual, un conte clàssic determinat. Cada escola farà una selecció dels relats resultants, que els seus autors llegiran en públic el dia de Sant Jordi al pati de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu.

Tallers de desconstrucció de contes clàssics a les escoles de l’Alt Urgell
Comentarios