07.10.2022 |
Viure als Pirineus

CÒMIC EN CATALÀ

Es clou l'exposició “Vinyetes: una història del còmic en català”, al Pont de Suert

L'exposició que va arrencar el passat 16 de gener i durant 30 dies va reunir més de 200 estudiants de l’ESO i primària del Pont de Suert, a més dels grups de català del Consorci per la Normalització lingüística i del Centre Obert.

Exposició còmic Pont de Suert
Alumnes del Pont de Suert
Es clou l'exposició “Vinyetes: una història del còmic en català”, al Pont de Suert

Una trentena de persones van assistir el passat divendres a la cloenda de la mostra “Vinyetes: una història del còmic en català”. L’acte va tenir lloc a la biblioteca del Pont de Suert, seu d’una exposició que va arrencar el passat 16 de gener i que durant 30 dies va reunir més de 200 estudiants de l’ESO i primària del poble, a més dels grups de català del CPNL i del Centre Obert. El jove dibuixant i il·lustrador Sebastià Jordà Ruiz, veí de l’Alta Ribagorça, va ser el convidat a l’acte final. Davant dels assistents, va explicar la seva relació amb el món de la il·lustració, les
seves motivacions i va incidir en la importància tant de l’expressió artística com de la lectura. Ell mateix va actuar com a jurat dels millors dibuixos i va triar la papereta guanyadora del sorteig del qüestionari programat. En acabar el repartiment, va tenir la deferència de signar els treballs premiats i de fer-hi dedicatòries per a cada jove aprenent de dibuixant.

Els guanyadors en categoria de 5è i 6è de primària van ser: Cel Carreras Nualart, Yago García Barrabés i Unai Loren Villarreal. Els finalistes van ser: Bernat Alins Ballarín, Judit Feixa Molina, Aitor Muñoz i Oleguer Margalida Gil. La guardonada en categoria de l’ESO va ser Nadia Díaz Cano. I el guanyador del sorteig del qüestionari va ser Jerom Groba Ferrón, del Centre Obert. Tots els participants van rebre obsequis per part de les entitats col·laboradores: el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Centre de Fauna del Pont de Suert, Bantierra i el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça. La mostra del còmic en català té previst seguir el seu recorregut a Esterri d’Àneu, al Pallars Sobirà, a partir de la segona quinzena de febrer. 

Es clou l'exposició “Vinyetes: una història del còmic en català”, al Pont de Suert
Comentarios