ART CONTEMPORANI

L’Ajuntament de Sort s’ofereix a exposar, a la Presó-Museu del Camí de la Llibertat, l’obra retirada d’Arco

L'empresari Tatxo Benet ha adquirit la sèrie de fotografies "Presos polítics en l'Espanya contemporània", de l'artista Santiago Sierra, i ha explicat que la posarà a disposició de qualsevol galeria d'art o museu que vulgui exposar-la

Presos polítics
photo_camera "Presos polítics en l'Espanya contemporània" de Santiago Sierra, exposada i posteriorment retirada d'ARCO

L’ Ajuntament de Sort s’ha ofert a exposar l’obra sobre presos polítics retirada d’Arco de Madrid, a la Presó-Museu del Camí de la Llibertat, en el marc del projecte Perseguits i Salvats. Així ho ha fet saber avui mateix el consistori de la capital del Pallars Sobirà, a través del seu compte de la xarxa social facebook.

Tatxo Benet, el comprador de la mostra

Segons ha informat TV3, l'empresari català Tatxo Benet és el particular que ha comprat per 80.000 euros la sèrie de 24 fotografies "Presos polítics en l'Espanya contemporània" de Santiago Sierra, retirada de la Fira d'Art Contemporani ARCO de Madird. En una entrevista al programa "Més 324", Tatxo Benet ha explicat que posarà l'obra "a disposició de qualsevol galeria d'art o qualsevol museu d'Espanya que vulgui exposar-la".

L'empresari ha qualificat d'"escàndol monumental" que, al segle XXI, "es pugui coartar la llibertat d'expressió i la llibertat artística d'aquesta manera". Segons ha explicat Tatxo Benet, quan va conèixer l'existència d'aquesta obra, va encarregar a un amic seu galerista que la comprés perquè "trobava que era una experiència artística molt interessant". Tot plegat, abans que es retirés del festival d'art contemporani.

Presó-Museu Camí de la Llibertat, de Sort

La Presó-Museu Camí de la Llibertat és un museu inaugurat el 15 de juliol del 2007, a l'antiga presó de partit judicial situada a la plaça de Sant Eloi de Sort, al Pallars Sobirà. El museu s'ocupa de rememorar el pas per Sort dels centenars de persones que havien fugit de l'Europa ocupada pels nazis, durant els anys de la Segona Guerra Mundial. Es calcula que entre 1939 i 1944 van passar per la capital del Pallars Sobirà uns 3.000 refugiats. La Presó-Museu Camí de la Llibertat de Sort, forma part de la xarxa d'espais de memòria del Memorial Democràtic de Catalunya.

comentaris