CIRC

Sort i Bellver de Cerdanya aposten pel circ

El tret de sortida, a Bellver de Cerdanya, el proper 2 d'agost amb l’espectacle itinerant “La Cirquestra”
Espectacle 'Back to the Classics', de la companyia Planeta Trampolí, que visitarà Bellver de Cerdanya aquest estiu. Dijous 30 de juliol de 2020 (HORITZONTAL)
photo_camera 'Back to the Classics', de la companyia Planeta Trampolí, que visitarà Bellver de Cerdanya aquest estiu/Manel Sala Ulls / Pobles de Circ

Bellver de Cerdanya serà el primer municipi pirinenc que gaudiran a partir de l'agost d'espectacles de circ, en el marc del programa 'Pobles de Circ' que impulsen el Departament de Cultura i l'Associació Catalana de Professionals del Circ (ACPC). Es tracta d'una de les mesures del Pla d’Impuls al Circ 2019-2022, que portarà aquest 2020 espectacles i tallers a quatre poblacions de menys de 10.000 habitants d’arreu del territori (abans que acabi l'any el circ arribarà també a Sort i Prats del Lluçanès). En total, es programaran 13 espectacles de diferent format així com quatre tallers a càrrec d’espais de formació de circ pròxims. El tret de sortida, a Bellver, el proper 2 d'agost amb l’espectacle itinerant “La Cirquestra”,

La mesura Pobles de Circ està coordinada per l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), i compta amb el suport econòmic del Departament de Cultura així com dels Ajuntaments participants. L’objectiu de la mesura és reforçar un circuit estable municipal a Catalunya per a espectacles de circ i ampliar la xarxa d’estructures i espais d’exhibició. També vol difondre la creació de circ catalana, així com donar més oportunitats d’exhibició per a les companyies. A més, amb la participació dels espais de formació en circ es vol acostar aquestes iniciatives als municipis i població més pròxima. Un altre dels objectius és acostar els municipis de petites dimensions a l’organització de l’exhibició d’espectacles de circ.

El primer any de 'Pobles de Circ' portarà, entre l'agost i el desembre, fins a 13 espectacles i alguns tallers fins aquests quatre municipis escollits. La selecció de les companyies programades s’ha dut a terme mitjançant una convocatòria adreçada a les companyies de circ catalanes.

De moment, a Bellver de Cerdanya hi arribarà l'espectacle itinerant 'La Cirquestra', i a Ulldemolins, d'una banda l'espectacle 'Total Glamour', de The Sullivan's, i 'Back to the Classics', de la companyia Planeta Trampolí.