ACORDIONSITES DEL PIRINEU

La Seu i Puigcerdà acolliran els dos concerts de la Trobada amb els acordionistes del Pirineu 2020

La programació habitual s’ha hagut de reduir a causa de la Covid-19
Acordionistes Pirineu
photo_camera Joaquin Díaz en una actuació precedent a la Trobada/CCAU

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, que enguany arriba a la seva 45a edició, constarà de dos concerts, un a la Seu d’Urgell el dia 28 d’agost i l’altre a Puigcerdà el dia 1 de setembre. La programació habitual de la Trobada s’ha vist sensiblement afectada per la pandèmia del coronavirus, ja que, d’una banda, l’esdeveniment s’ha endarrerit un mes i, de l’altra, s’han hagut de reduir el nombre i els llocs dels concerts.

El concert del dia 28 d’agost a la Seu d’Urgell tindrà lloc a la plaça Joan Sansa i començarà a les 8 del vespre. S’hi han programat 13 actuacions, amb un total de 25 músics, la majoria d’ells de Catalunya, tot i que també es comptarà amb un dels clàssics de la Trobada, el bandoneonista uruguaià Enrique Tellería, a més de l’acordionista rus Roman Jbanov. L’acordió diatònic serà el gran protagonista del concert, amb una àmplia representació de joves valors pirinencs com ara Agustí Busquets, Èrika Weigand, Liv Hallum o Elies Fernández, al costat de l’històric Jaume Espuga o el mateix fundador i director de la Trobada, Artur Blasco, en aquesta ocasió formant duet amb la violinista Marien de Casimiro.

Agustí Busquets(Foto: Agustí Busquets, un jove acordionista de Sisquer (Alt Urgell), és la imatge del cartell de la Trobada 2020/CCAU)

Alguns d’aquests intèrprets actuaran també en el concert de Puigcerdà, el dia 1 de setembre a les 10 de la nit al Casino Ceretà, juntament amb altres formacions, com el Grup Néixer, l’Orquestra Basarab Trio o el duet d’acordions diatònics integrat per Josep “Pepón” Vilarrubla i Marc del Pino.

Les entrades a tots dos concerts seran gratuïts, però caldrà fer la reserva prèvia de les entrades. En el cas de la Seu, les reserves es poden fer a través del lloc web http://agenda.laseu.cat/cultura o bé per telèfon a Turisme Alt Urgell (973 35 31 12) o Turisme Seu (973 35 15 11). Pel que fa al concert de Puigcerdà, les entrades es poden reservar per mitjà del web www.codetickets.com, a l’Oficina de Turisme de Puigcerdà o directament a la taquilla una hora abans de l’inici del concert. L’ús de la mascareta serà obligatori i caldrà mantenir en tot moment la distància social entre persones.