CULTURA

Sílvia Riva i Natàlia Garriga es reuneixen durant la celebració de la Setmana del llibre en català

La trobada reprèn els punts tractats el passat mes de juliol en la reunió que van mantenir el cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès.
Sílvia Riva i Natàlia Garriga
photo_camera La ministra andorrana Sílvia Riva i la consellera Natàlia Garriga s'han reunit a Barcelona/ SFGA

La ministra de Cultura i Esports del govern d'Andorra, Sílvia Riva, ha visitat aquest cap de setmana la Setmana del llibre en català, i en especial, l’estand d’Andorra impulsat i coordinat a través Àrea de Lectura Pública i Biblioteques. L’estand número 7 agrupa el Govern d’Andorra, l’Associació d’Editors d’Andorra i l’Associació Llibre del Pirineu i s’ofereixen en total prop de 200 títols, inclòs algun material amb un format diferent del llibre, com la revista Portella i la revista que edita Àgora Cultural cada any.

Riva ha expressat la importància d’estar presents a la fira per aixoplugar els editors andorrans i pirinencs, presentar les publicacions que directament o indirectament s’han fet per encàrrec o amb suport institucional i exposar, d’aquesta manera, una mostra del ventall cultural del Principat i del Pirineu. 

Durant la visita, la ministra ha aprofitat l’estada a Barcelona per mantenir una reunió bilateral amb la consellera de Cultura del govern de Catalunya, Natàlia Garriga. La trobada reprèn els punts tractats el passat mes de juliol en la reunió que van mantenir el cap de Govern, Xavier Espot, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès. D’aquesta manera, ambdues institucions treballen de manera coordinada per col·laborar i enfortir els lligams, i un dels punts tractats ha estat la importància de continuar fomentant i projectant la cultura i llengua catalanes, mitjançant un nou impuls de la Fundació Ramon Llull que presideix el Principat d’Andorra.

Riva es troba amb Iceta

En l’estada a Barcelona, Riva també ha tingut l’ocasió de trobar-se amb el seu homòleg espanyol, Miquel Iceta. Ambdós van visitar l’estand d’Andorra a la Setmana del llibre en català i van compartir la situació cultural a Andorra i Espanya i els efectes de la pandèmia de la COVID-19 sobre el sector. Riva i Iceta van acordar impulsar una nova trobada bilateral de treball en els propers mesos per reforçar la cooperació ja existent en matèria cultural i esportiva.

comentaris