LLIBRES DEL PIRINEU

L’historiador urgellenc Carles Gascón presenta 'Història de la Seu d’Urgell medieval'

En un volum de més de quatre-centes pàgines, Gascon narra fil per randa la història d’una ciutat que ha exercit de capital històrica al Pirineu durant segles.

Gascon La Seu Medieval
photo_camera L’historiador urgellenc Carles Gascón als claustres de la Catedral d'Urgell / Laura Gálvez-Rhein

El pròxim dilluns 27 de març arriba a les llibreries Història de la Seu d’Urgell medieval, de l’historiador urgellenc Carles Gascón. En un volum de més de quatre-centes pàgines narra fil per randa la història d’una ciutat que ha exercit de capital històrica al Pirineu durant segles. Des de les monografies de Carme Batlle, als anys vuitanta, i d’Albert Villaró (amb Hèrcules i la ciutat) al tombant de segle, que ningú emprenia la iniciativa de posar per escrit la història medieval urgellenca actualitzant-la amb totes les dades fruit de les recerques documentals i arqueològiques que s’han dut a terme a l’indret en les darreres dues dècades i que aporten més d’una novetat al discurs històric de la ciutat.

gascon 3
L’historiador urgellenc Carles Gascón als claustres de la Catedral d'Urgell / Laura Gálvez-Rhein

Un treball ingent i meticulós que sens dubte aporta noves llums en una època que encara té períodes que necessiten un estudi aprofundit per a ser conegudes amb suficient profunditat i sobre les quals Gascón hi ha treball en els darrers anys.

L’obra ha estat publicada per l’editorial pirinenca Anem Editors i serà presentada en públic a la sala Sant Domènec de la capital urgellenca el divendres 24 de març, a les 20h, en un acte que comptarà amb la participació del regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell Carlos Guàrdia, l’editor Oliver Vergés, la divulgadora en patrimoni Pilar Alaez, l’historiador Climent Miró i l’autor Carles Gascón.

comentaris