La Seu i Andorra acolliran el 3r Congrès Internacional d'Història dels Pirineus

El 3r Congrés Internacional d’Història dels Pirineus se celebrarà a la Seu d’Urgell i Andorra la Vella els dies 16, 17 i 18 de juny de 2017. Destaca en aquesta programació la presència de la Dra. María Jesús Peréx Agorreta, Degana de la Facultat de Geografia i Història de la UNED, que pronunciarà la conferència inaugural del Congrés a l’Església del Seminari Diocesà de la Seu d’Urgell.

Catedral de Santa Maria d'Urgell, la Seu d'Urgell
photo_camera La Seu acollirà el congrès.

Així mateix, cadascun dels cinc blocs temàtics en què s’articula el Congrés serà introduït per una ponència a càrrec de cinc acadèmics de reconegut prestigi pels seus estudis històrics al voltant de la serralada pirinenca: el Dr. Patrici Pojada, de la Universitat de Perpinyà, el Dr. Josep Calvet Bellera, de la Universitat de Lleida, el Dr. Carles Gascón Chopo, de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, el Dr. Juan Utrilla Utrilla, de la Universidad de Zaragoza, i el Dr. Sergio Ripoll López, de la UNED.

Cadascun d’aquests cinc blocs està obert per a la presentació de comunicacions, les propostes de les quals, que han d’incloure el títol, el nom de l’autor i un breu resum d’entre 500 i 2.000 caracters i de tres a cinc paraules clau, es poden remetre a l’adreça [email protected] per a la seva validació pel Comitè Científic del Congrés fins l'1 d'abril de 2017. Així mateix, la segona circular inclou una butlleta d’inscripció per participar en aquesta trobada científica tant a través de l’aportació de comunicacions com a títol d’oient. Aquesta inscripció és oberta a tothom. En breu s’habilitarà la pàgina web del Congrés, l’adreça de la qual serà 3rcongresdhistoriadelspirineus.ad.

El 3er Congrés Internacional d’Història dels Pirineus és un esdeveniment de vocació acadèmica organitzat pel Centre Associat de la UNED de la Seu d’Urgell, l’Institut d’Estudis Andorrans i l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell. Col·laboren en la seva organització Govern d’Andorra, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, el Comú d’Andorra la Vella, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, la Facultat de Geografia i Història de la UNED, la Cooperativa Cadí, Andorra Turisme i el Bisbat d’Urgell.