FESTIVAL AUDIOVISUAL D'ANDORRA

El cinema portuguès protagonista de la segona jornada del Festival Ull Nu

La cònsol de Portugal a Barcelona, Ana Isabel Teixeira, ha assistit als actes convidada per la ministra d’Exteriors d’Andorra, Imma Tor, en motiu de la celebració dels 30 anys de les relacions diplomàtiques entre els dos països.
Ull Nu Portugal 1
photo_camera El cinema portuguès protagonista de la segona jornada del Festival Ull Nu / @FestivalUllNu

L'Ull Nu ha dedicat la segona jornada del festival al seu convidat d'honor que aquest any és Portugal. El fet d'escollir aquest país no ha estat casualitat sinó que aquest any se celebren els 30 anys de les relacions diplomàtiques entre Andorra i Portugal i, conjuntament amb el ministeri d'Afers Exteriors, s'ha volgut incloure aquest esdeveniment a l'agenda diplomàtica cultural. És per aquest motiu que als actes d'aquest dijous hi han assistit la cònsol general de la República Portuguesa a Barcelona, Ana Isabel Teixeira, i la ministra d'Afers Exteriors del Principat d'Andorra, Imma Tor.

El Festival Ull Nu, per la seva banda, també ha volgut convidar alguns noms destacats del sector audiovisual portuguès com són el director de cinema i programador del prestigiós festival IndieLisboa, Ricardo Vieira, els també directors de cinema Marta Sousa i Frederico Mesquita.

Ull Nu Portugal 2
La ministra d'Afers Exteriors del Govern d'Andorra, Imma Tor. durant la seva intervenció /  @FestivalUllNu

Els actes han començat a les set de la tarda al Centre de Congresos d’Andorra la Vella amb la projecció de cinc curtmetratges de cineastes lusitans com “Presente”, de Francisco Valente, “Apontamentos da Curva Correnteza” de Flavia Regaldo, “A barriga de Mariana”, de Frederico Mesquiza, “O Banho” de David Boneville y “By Flávio” de Pedro Cabeleira. Un cop vistos ha tingut lloc un col·loqui entre Mesquita i Vieira, moderat pel director de l’Ull Un, Marc Camardons.

Seguidament, la ministra d’Afers Exteriors d’Andorra, Imma Tor, ha pronunciat un discurs on ha destacat la labor de l’Ull Nu en el fet de mostrar la qualitat i el talent de joves creadors apassionats pel cinema i l’audiovisual. Tor ha explicat també que “el festival, des dels seus inicis, ha servit d'escenari per a creadors de tota la regió del Pirineu, i s’ha anat consolidant com una alternativa de lleure cultural a Andorra. Amb una àmplia gamma de projeccions i activitats, el festival ha crescut de manera exponencial i, amb el suport institucional, també ha començat a exportar la diversitat i la innovació andorrana arreu del món”, recordant així la visita d’una delegació de l’Ull Nu al festival Cinemania del Quebec. Per últim, ha volgut ressaltar la importància que Portugal hagi estat el país convidat per commemorar els 30 anys de relacions diplomàtiques i que serveixi "com a testimoni del nostre compromís compartit per fomentar la cultura i l’entesa mútua".

Ull Nu Portugal 3
La cònsol de Portugal a Barcelona, Ana Isabel Teixeira, ha assistit als actes / @FestivalUllNu

Ana Isabel Teixeira, cònsol de la República Portuguesa a Barcelona, s’ha referit als festivals com l’Ull Nu com a “plataformes multiculturals per a reflexionar sobre el paper que el sector audiovisual pot desenvolupar per a vehicle dels valors, la innovació, el progrés i la transformació en un món que desitgem que sigui cada cop més democràtic, lliure, cooperatiu i sostenible”.

Finalment, per a l'ocasió, l’organització ha escollit projectar el llargmetratge “Simon Chama” de la directora directora portuguesa Marta Sousa, que també també ha pogut explicar al públic, al costat de Ricardo Vieira i Marc Camardons, com va ser el rodatge d’aquesta pel·lícula.