Cultura

Residente i Yousoou N’Dour, primers noms del festival Pirineos Sur que es farà a l’estiu a la Vall de Tena

L'edició de 2017 del veterà festival Pirineos Sur ha anunciat els seus dos primers caps de cartell: Residente i Youssou N'Dour. Pirineos Sur celebrarà la seva 26 edició del 14 al 30 de juliol, en els escenaris de Sallent de Gállego i Lanuza, a la Vall de Tena.

Senegal. Dakar. 05/2015. Youssou Ndour.
photo_camera Un dels caps de cartell del festival Pirineos Sur.

Residente (René Pérez Joglar), excantant del grup Calle 13, farà escala, el 21 de juliol, a l'auditori de flotant sobre el pantà de Lanuza per promocionar el seu primer disc en solitari, titulat "Residεntә". Un dia després, el dissabte 22 de juliol, l'estrella musical senegalesa Youssou N'Dour, presentarà nou disc, després de sis anys en silenci i precedit per l'èxit de les seves dues anteriors visites al festival.

"Pirineos Sur 2017 presentarà en pròximes dates el seu cartell complet, que es caracteritzarà per la barreja de ritmes i grups a l'avantguarda del panorama musical llatí, africà i europeu, fent un recorregut per referents de diverses dècades."

Les entrades es posaran a la venda a partir del 21 de març a través de: www.pirineos-sur.es, Ticketmaster, Ticketea, Entradas.com i www.francebillet.com. El preu de les entrades per Residente -i artista convidat- és de 25 € venda anticipada i 30 € a taquilla; per Youssou N'Dour -i artista convidat- 22 € venda anticipada i 25 € a taquilla.

26 anys de festival

L'any passat es van celebrar les noces de plata de Pirineos Sur, el festival més veterà del país. La clau per a sobreviure a 26 anys en el dur panorama musical ha estat apostar per artistes únics i desenvolupar un segell personal, reconeixible a nivell internacional. Molt ha canviat en tot aquest temps, però mai el seu esperit.

Els concerts de major aforament se celebraran, com sempre, en l'incomparable amfiteatre de Lanuza, on l'escenari es troba surant a l'embassament del poble. A Sallent de Gállego es podrà gaudir de la resta de concerts, dels mercats del món, de cercaviles, de tallers, d'exposicions i de les múltiples activitats paral·leles que conformen el festival aptes per a tots els públics.