FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA

El president de la Generalitat, Quim Torra, inaugura el Festival de Música Antiga dels Pirineus

El Festival de Música Antiga dels Pirineus arrenca l’edició del 2019 amb una producció pròpia on s’uneixen músics flamencs i catalans per interpretar autors del període barroc dels dos territoris.

Pla mitjà del president de la Generalitat, Quim Torra, somrient el 4 de juliol de 2019 (Horitzontal)
photo_camera Pla mitjà del president de la Generalitat, Quim Torra/Gerard Artigas

Aquest divendres, 5 de juliol, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, acompanyat per Jordi Fàbrega, alcalde de la Seu d’Urgell, i Marc Baró, alcalde de la Pobla de Segur. inaugurarà la 9a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). L’acte es celebrarà a la sala de plens de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell amb la degustació de productes pirinencs.

El Festival de Música Antiga dels Pirineus arrenca l’edició del 2019 amb una producció pròpia on s’uneixen músics flamencs i catalans per interpretar autors del període barroc dels dos territoris. El grup creat especialment per a l’ocasió sota el nom Ensemble Flandriae- Pyrenaei interpretarà peces de Pierre Van Maldere, Francesc Valls, Henricus-Jacobus De Croes, Pere Rabassa, Francesc Manalt i Josep-Hector Fiocco. Els artistes actuaran divendres a la catedral de la Seu d’Urgell, l’endemà es podran veure a l’església de Sant Domènec de Puigcerdà i diumenge 7 a l’església de les Santes Hòsties de Pesillà de la Ribera. A més, aquesta producció viatjarà a Anvers el proper mes de novembre i a Namur el 2020.

cartell_2019_xapa

En el marc d’aquests concerts, el FeMAP organitza un conjunt d’activitats paral·leles. D’aquesta manera, qui ho vulgui podrà complementar la música amb la visita guiada a la catedral de la Seu d’Urgell i el seu claustre, una visita guiada a les petjades culturals de Puigcerdà o al nucli antic i l’església de les Santes Hòsties de Pesillà de la Ribera. Les activitats complementàries estan incloses al preu de les entrades. D’altra banda, el festival torna a apostar per l’oferta de packs turístics, on es pot comprar l’entrada d’un concert i l’allotjament amb un sol clic.

En aquesta nova edició el FeMAP realitzarà un total de 53 concerts repartits en 36 municipis de Catalunya, Andorra i França amb un total de 21 programes musicals diferents i la participació de més de 200 intèrprets. La principal novetat és la presència de Flandes com a país convidat, el que suposarà que gairebé una vintena dels concerts del festival estiguin protagonitzats per músics flamencs amb 7 programes diferents.