CULTURA POPULAR

Presenten a Isil, durant la Trobada Fallaire dels Pallars, el projecte Prometheus i la Maleta pedagògica

La maleta consisteix en la reproducció en miniatura de les Falles, Haros, Halhes i Brandons del Pirineu i de materials i activitats pedagògiques sobre la tradició fallaire, adreçats a alumnes de primària i primer cicle de secundària.
Maleta fallaire
photo_camera Presenten a Isil, el projecte Prometheus i la Maleta pedagògica fallaire / @Prometheus_pctf

El dissabte passat, 30 de maig, en el marc de la Trobada Fallaire dels Pallars, es va presentar el projecte Prometheus i la Maleta pedagògica Fallaire, a Isil, al Pallars Sobirà. La maleta pedagògica de les Falles del Pirineu és un projecte impulsat per la Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la Universitat de Lleida.

La maleta consisteix en la reproducció en miniatura de les Falles, Haros, Halhes i Brandons del Pirineu i de materials i activitats pedagògiques sobre la tradició fallaire, adreçats a alumnes de primària i primer cicle de secundària de les escoles de Catalunya, Andorra, Aragó i Occitània. L’objectiu de donar a conèixer l’origen, la història i el funcionament d’aquesta tradició als estudiants de les escoles dels Pirineus per facilitar l’intercanvi d’aquests coneixements entre tota la comunitat fallaire. El projecte s’ajusta als objectius de Desenvolupament Sostenible establerts par la ONU.

El material didàctic s’estructura en sis apartats que són: La fusta del foc; Tants caps tants troncs; Paraules al voltant del foc; Territori fallaire; Prometeu la flama del sol; Balls i cançons al voltant del faro.

Maleta fallaire 2
Presenten a Isil, el projecte Prometheus i la Maleta pedagògica fallaire / @Prometheus_pctf

El dia 1 de desembre de 2015, la UNESCO va incorporar a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat les Festes del Foc del Solstici d’Estiu als Pirineus, 63 poblacions d’Andorra (3), Espanya (17) i França (34). El projecte Prometheus sorgeix arran d’aquest reconeixement, i pretén potenciar el patrimoni comú dels tres estats mitjançant la innovació transfronterera realitzada a les universitats i els centres d’investigació. El PROMETHEUS-EFA309/19 es desenvolupa dins el marc del programa Interreg POCTEFA 2014-2020 i està cofinançat pel fons FEDER.

Projecte Prometheus

L'objectiu general del projecte Prometheus és transferir el coneixement generat en el procés d’investigació universitària al voltant de les Festes del Foc dels Solsticis als Pirineus a la societat, a través de productes formatius i divulgatius, destinats a institucions públiques, associacions i empreses del sector cultural del territori transfronterer.

Els objectius específics del projecte consisteixen a estendre el potencial de l’R+D+I sorgit a les universitats del territori i centres d’investigació en referència a les festes del foc dels solsticis en forma d’oferta educativa i recursos pedagògics. També volen oferir plataformes virtuals i activitats de caràcter divulgatiu amb relació a les festes del foc dels solsticis que puguin ser utilitzades per institucions pedagògiques, empreses o associacions de l’àmbit cultural i particulars

comentaris