La Seu d’Urgell va viure a finals del segle VIII uns moments crucials de la seva història. La figura del bisbe Fèlix d’Urgell va personificar la lluita entre dos mons. Entre dos grans imperis: l’Al-Àndalus de Còrdova i l’imperi de Carlemany. Entre dues cultures: la cristiana i la musulmana. I també entre dues esglésies: la visigoda i la franca. Després de la llarga controvèrsia de l’adopcionisme, el bisbe Fèlix fou condemnat com heretge pel concili d’Aquisgrà del 799, presidit per Carlemany. Fèlix fou confinat a l’exili de Lió fins a la seva mort.
Ara, en ocasió de Sant Jordi, Edicions Salòria ha tret al carrer la primera novel·la històrica sobre el personatge i la vida de qui fou tingut per sant Fèlix d’Urgell. Obra del periodista i professor Josep Gifreu, titulada El bisbe i l’emperador, la novel·la es presentarà aquest dissabte, dia 17 d'abril, a les 12 del migdia, a la terrassa del Parc del Segre de la Seu d'Urgell.
La presentació anirà a càrrec de l'autor, Josep Gifreu, a qui acompanyaran l'exambaixador Eugeni Bregolat, l'escriptor Albert Villaró, l'arxiver del Bisbat d'Urgell, Mn. Benigne Marquès, i el politòleg Francesc Pallarès.