LLIBRES

El poeta i novel·lista Vicenç Llorca presentarà a Organyà el seu nou poemari, La llum mirada

El llibre, editat per l’editorial valenciana Perifèric Edicions, ha obtingut el premi Manel Garcia Grau que atorga la Universitat Jaume I de Castelló,
L'escriptor Vicenç Llorca, que publica 'Simfonia de tardor', en una imatge d'arxiu. (Horitzontal)
photo_camera L'escriptor Vicenç Llorca en una imatge d'arxiu Foto: Quim Massot / Columna

Aquest dissabte, 30 de març, tindrà lloc a la sala Xart de l’Ajuntament d’Organyà la presentació del nou poemari de l’autor vinculat a Organyà Vicenç Llorca, intitulat La llum mirada. L’acompanyarà a la presentació el poeta Joan Graell i el grup Terra Escrita que en farà una lectura d’alguns poemes.

El llibre, editat per l’editorial valenciana Perifèric Edicions, ha obtingut el premi Manel Garcia Grau que atorga la Universitat Jaume I de Castelló, amb la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’Associació Cultural El Pont Cooperativa de Lletres. El pròleg de l’edició l’ha dut a terme el poeta Miquel-Lluís Muntané.

LA LLUM CARTELL_2024

Sinopsi

Davant el sentiment de confusió i la sensació de col·lapse que vivim, Vicenç Llorca proposa a La llum mirada un lirisme compromès amb el temps present. Amb moments de gran intensitat, dedica poemes a la nova generació que representa el seu fill en complir els divuit anys, o ret homenatge a grans mestres com Salvador Espriu, Jordi Sarsanedas o Màrius Sampere... El repte de la nostra relació futura amb el planeta, la importància de la dimensió estètica en les nostres vides o la necessitat d’efectuar una reflexió ètica sobre el món actual són alguns dels temes que es plantegen en l’obra des del pla individual al col·lectiu.  

L'escriptor Vicenç Llorca, que publica 'Simfonia de tardor', en una imatge d'arxiu. (Horitzontal)
L'escriptor Vicenç Llorca en una imatge d'arxiu Foto: Quim Massot / Columna

El perfil

Vicenç Llorca és una de les veus poètiques amb més personalitat en el panorama líric actual. Com a poeta, és autor de títols, entre altres, com Places de mans (1989, Premi Salvador Espriu), Atles d’aigua (1995, Premi Octubre de Poesia), Ciutats del vers (2004, Premi Benvingut Oliver), L’últim nord (2008, Premi Vicent Andrés Estellés de Burjassot) o Cos de poderosa llum (2019). En el camp de la novel·la, ha dut a terme l’anomenada Trilogia de l’amor, composta per Tot el soroll del món (2011), Aquell antic missatge de l’amor (2018) i Simfonia de tardor (2021). Aquest darrera novel·la pren com a escenari Organyà, l’Alt Urgell i Andorra.