LLIBRES

Carles Ribó Casanovas presenta ‘Cendra batuda pel vent’ a la llibreria El Refugi

El poemari 'Cendra batuda pel vent' (Anem Editors) va ser guardonat a la Nit literària Andorrana amb el Premi Grandalla 2021
Carles Ribó 2
photo_camera Laura Casanovas i Carles Ribó a la llibreria El Refugi de la Seu d'Urgell / FS

La llibreria crítica El Refugi de la Seu d'Urgell ha acollit aquest dimecres la presentació de 'Cendra batuda pel vent', el primer llibre de poemes del filòleg pirinenc, Carles Ribó Casanovas. L'acte, que ha aplegat un nombrós públic, ha estat introduït per l'escriptora i professora Laura Casanovas.

‘Cendra batuda pel vent’, és el primer llibre de poemes de Carles Ribó i va ser guardonat a la Nit literària Andorrana amb el Premi Grandalla 2021. El poemari parla d’una ruptura sentimental des de la llunyania del record, quan ja només en queda la ‘Cendra batuda pel vent’. És aquesta distància temporal el que permet a l’autor reflexionar sobre el dolor de la separació i els estats d’ànim que porta aparellats —la ràbia i la culpa, la tristesa i la solitud, el dubte i l’esperança…— fins que el cor i la vida es tornen a sincronitzar, un cop passat el dol. En aquest trajecte vital que molts han recorregut, la poesia té la capacitat de guarir les ferides de l’existència, i ofereix refugi i consol.

Per l'autor de ‘Cendra batuda pel vent’, "la poesia no és tan sols la recerca de la bellesa a través de les paraules, sinó sobretot la recerca de la veritat, entesa com el sentit profund de l'existència". Carles Ribó assegura que molts dels seus poemes, "neixen d'una vivència passada pel filtre de la reflexió".

Carles Ribó 3
Carles Ribó durant la presentació de ‘Cendra batuda pel vent’ a la llibreria El Refugi de la Seu d'Urgell / FS

El perfil

Carles Ribó Casanovas (Sorribes de la Vansa, Alt Urgell, 1963) és catedràtic de Llengua i Literatura Catalanes en un institut de Sant Boi de Llobregat. La passió per la llengua i l’ensenyament l’ha dut a participar en la publicació d’una desena de llibres de text (Castellnou Edicions). Cendra batuda pel vent, Premi Grandalla 2021, és la seva primera incursió en el món de la poesia.

Carles Ribó 4
Carles Ribó durant la presentació de ‘Cendra batuda pel vent’ a la llibreria El Refugi de la Seu d'Urgell / @ElRefugiCoop