MÚSICA I GASTRONOMIA

Perifèria Cultural portarà gastronomia i música a Bossòst, Salàs de Pallars, Peramola i Alt Àneu

Clara Peya, Roger Mas, Alidé Sans i Mesclat, caps de cartell d'una nova edició de Perifèria Cultural
7f426bc4-49cf-47fc-87b6-d1fb2cffd387 (1)
photo_camera Els organitzadors de Perifèria Cultural amb Joan Talar, president de la Diputació de Lleida / @DiputacioLleida

Clara Peya, Roger Mas, Alidé Sans i Mesclat seran els caps de cartell d'una nova edició de Perifèria Cultural, un cicle de música i gastronomia que té com a objectiu portar arreu del país propostes multidisciplinàries trencadores que estan fora dels circuits comercials, i que enguany se celebrarà a partir del 7 de juny i fins al mes d'octubre.

El cicle s'escampa al llarg de la geografia catalana i a la demarcació de l'Alt Pirineu i Aran ho farà a Bossòst (Val d'Aran), a Salàs de Pallars (Pallars Jussà) ,Peramola (Alt Urgell) i a Alt Àneu (Pallars Sobirà).

Alidé Sans Càntut
Alidé Sans actuant al festival Càntut

Perifèria Cultural vol situar en un primer pla aquelles propostes culturals que es troben fora dels circuits comercials i posar en valor la perifèria geogràfica, és a dir, aquells espais i indrets allunyats de les capitals i dels grans centres turístics, com també la perifèria agroalimentària, aquells productes i productors de proximitat que prioritzen la qualitat per davant de la quantitat.

Enguany, aquesta iniciativa pretén ser una experiència enriquidora, amb més de 30 recitals i artistes, entre els quals destaquen Clara Peya, Roger Mas, Alidé Sans i Mesclat, que actuaran del 7 de juny fins a l'octubre. 

Concebut com un cicle de cultura i gastronomia, Perifèria Cultural va néixer el 2021 per reivindicar l'espai cultural dels Països Catalans a través de la música i la gastronomia del conjunt del país. Durant cinc mesos, de juny a octubre, Perifèria Cultural omple la geografia catalana amb concerts i activitats localitzats en ubicacions perifèriques reconegudes per la seva tradició gastronòmica, amb l'objectiu d'exercir com a altaveu de la gastronomia i la cultura.