CINEMA

El Cerdanya Film Festival, present al Marché du Film del Festival de Cinema de Cannes

L'acció s'ha centrat en promoure el CFF i les activitats d'indústria i creació en l'ecosistema audiovisual global I incentivar els vincles del sector 
Marché du cinema
photo_camera El Cerdanya Film Festival, present al Marché du Film del Festival de Cinema de Cannes / @recercacerdanya

L'audiovisual del Pirineu ha estat present en la 77a edició del Festival de Cannes, que se celebra del 14 al 25 de maig. Enguany, el Cerdanya Film Festival i la Fundació Cerdanya Cinema han estat presents al prestigiós certamen i al Marché du Film, amb l'objectiu de seguir posicionant el Cerdanya Film Festival com un dels grans festivals de cinema del país i obrir vies de col·laboració amb el mercat audiovisual transfronterer i europeu. Àlex Martín Fusté, codirectora del festival, ha estat l'encarregada d'assistir a les reunions d'una agenda molt carregada d'activitat. Durant els dies que s'hi ha estat present, s'ha pogut assistir a les activitats d'indústria, juntament amb Unifrance, l'Institut Francès o Catalan Films, la marca d'internacionalització de l'audiovisual català de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), qui ha facilitat espais perquè la nostra entitat pogués mantenir trobades amb els agents internacionals. 

El resultats d'aquesta acció de promoció es veuran aquest proper estiu, de l'1 a l'11 d'agost, en el marc del 15è Cerdanya Film Festival. 

Indústria al Marché du Film 

Durant els dies del mercat s'ha participat de diverses iniciatives i accions amb l'objectiu de donar a conèixer la indústria audiovisual pirinenca i incentivar les connexions professionals: des de trobades amb agents de venda internacionals, reunions amb entitats i institucions per tal d'incentivar les coproduccions europees i llatinoamericanes en l'àmbit transfronterer i transpirinenc, incentivar les relacions entre empreses franceses i catalanes, així com per atraure rodatges i impulsar el talent creatiu i tècnic i diverses activitats de networking per tal d'explorar oportunitats de col·laboració per vertebrar la indústria del Pirineu, on el Cerdanya Film Festival n'és el pal de paller com a Festival classificatori pels Premis Goya de l'Acadèmia del Cinema Espanyola. 

També s'ha ampliat enormement la xarxa de contactes que, a mitjà termini, es convertiran en convenis de col·laboració per tal de promoure projectes comuns d'exhibició, foment del talent i foment de la indústria a la nostra regió. 

Foto-2 (4)
El Cerdanya Film Festival, present al Marché du Film del Festival de Cinema de Cannes / @recercacerdanya

Visibilització del Pirineu: cap a un Hub transfronterer 

La presència regular de la nostra entitat en mercats internacionals ha d'ajudar a visibilitzar i consolidar alguns dels valors pels quals destaca el tarannà a casa nostra: el talent dels professionals, la perseverança de la societat civil i les empreses per teixir xarxa malgrat el suport exigu de les institucions locals, el treball i compromís d'una indústria audiovisual potent a Catalunya i al Pirineu que demanda esdeveniments professionals amb volum i recorregut, i la riquesa d'un nombre amplíssim de localitzacions que situen la regió pirinenca com un diamant en brut i poc explotat en el mapa internacional, sobretot pel que fa en rodatges de neu i hivern. És per aquest motiu que també s'ha aprofitat la presència d'institucions i grups. d'interès relacionats amb l'audiovisual d'Euskadi, Navarra, Aragó, Occitània, Nova Aquitània, Andorra i Catalunya per tal de començar a teixir xarxa i explorar la creació d'un Hub Transfronterer de l'Audiovisual que, durant l'any, dinamitzi i defensi de manera conjunta els interessos del Pirineu de manera pública, projecte que està tirant endavant la nostra entitat des de fa 3 anys amb el Transmeeting - Congrés Transfronterer de l'Audiovisual del Pirineu, i que té lloc en el marc de les jornades d'indústria del Cerdanya Film Festival durant la primera setmana d'agost de cada any. 

Sobre la Fundació Cerdanya Cinema i el Cerdanya Film Festival 

La Fundació Cerdanya Cinema té per objecte promoure les arts audiovisuals, la música, el teatre i les arts escèniques en general; la promoció i difusió de la creació cultural en les llengües pròpies del país (català i aranès); la promoció de la formació formal i no formal en les referides disciplines culturals a infants-joves-adults; la promoció econòmica del sector audiovisual i cultural i la promoció de serveis relacionats amb la cultura i l'audiovisual. Les finalitats exposades se centraran en la comarca de la Cerdanya, en particular, i en tot l'àmbit català, espanyol i internacional, mentre serveixin als seus fins fundacionals. 

Foto-1 (7)
El Cerdanya Film Festival, present al Marché du Film del Festival de Cinema de Cannes / @recercacerdanya

El Cerdanya Film Festival és un certamen cinematogràfic amb una llarga trajectòria a casa nostra -15a edició-, amb seu principal a la Puigcerdà i la comarca de la Cerdanya i que desenvolupa el gruix de la seva activitat presencial a cavall dels mesos de juliol i agost de cada any. La línia editorial és la promoció de noves cinematografies i nous talents emergents, el cinema independent i l'apropament a la regió transfronterera i transpirinenca de la millor cinematografia no comercial de l'any en curs per tal de generar apetit per l'audiovisual i nous públics per la cultura, així com també generar teixit cultural i professional en l'àmbit euroregional a través d'accions específiques d'indústria, creació i promoció del talent. S'observen els gèneres de ficció, animació i documental, tant llargmetratges com curtmetratges, sèries, videoart i transmèdia. 

Les activitats del Cerdanya Film Festival i la Fundació Cerdanya Cinema compten amb el finançament i suport del Instituto de la Cinematografía y las Artes Audiovisuales - Ministeri de Cultura, l'Institut Català de les Empreses Culturals - Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.