ARTS PLÀSTIQUES

Perico Pastor exposa a Andorra 'Pinzells en dansa’

El pintor urgellenc exposarà aquest estiu a la 'Sala de Sant Domènec' de la Seu d'Urgell
Perico Pastor nu 2

Perico Pastor exposa, ‘Pinzells en dansa’, a l’ambaixada d’Espanya a Andorra i fins el 21 de febrer. Feia cinc anys que l'artista de la Seu d'Urgell no exposava al Principat i ara ho fa amb la voluntat de mostrar la seva obra més recent.

Una part important de l’exposició il·lustra parelles ballant i forma part d’una sèrie de més 100 pintures que va realitzar com a preparatiu d’una acció que Perico Pastor va fer al Museu d’Art de Catalunya a l’octubre del 2018.  La temàtica és una mena de particular homenatge a la seva coneguda passió per la dansa, i també com a record a la seva primera exposició fora de Catalunya, una sèrie titulada Bailes de salón amb què el 1983 es va estrenar a Madrid.

Perico Pastor marines 2

A l'exposició a l'ambaixada d'Espanya també hi ha dos nus femenins del 2008, que són les dues obres més antigues de l’exposició, i altres que representen paisatges i temes marins. 

Pintures fetes amb pinzell

Totes les obres exposades a l’exposició andorrana són pintures fetes amb pinzell amb tinta xinesa sobre paper japó, tot i que alguns quadres tenen tocs de color d’aquarel·la i d’altres estan totalment impregnats d’aquarel·la i després estan muntants sobre tela i envernissats.

Perico Pastor ha confirmat, per aquest estiu, una exposició a la Sala de Sant Domènec de la Seu d'Ugell, probablement els mesos de juliol i agost. A la Seu hi exposarà, entre altres obres, els originals de la bíblia que va il·lustrar a més dels originals del 'Llibre de les bèsties'.

 

comentaris