16.10.2021 |
Viure als Pirineus

LITERATURA INFANTIL

El peramolí Ramon Besora publica el conte "El Rei Granota" cantat i musicat

El peramolí Ramon Besora és un referent de literatura infantil en català. És autor d’una bona colla de llibres infantils i molts dels seus poemes han estat musicats i cantats per infants d'arreu de Catalunya. També és autor de diverses publicacions i articles sobre didàctica, creativitat infantil, la construcció del lector, poesia i escola, entre altres. Una de les darreres novetats que ha publicat és El Rei Granota (Edicions de 1984), una faula il·lustrada i musical que inclou partitura per tocar i codi QR per descarregar la música. 

Ramon-Besora-2
El peramolí Ramon Besora és un referent de la literatura infantil.
El peramolí Ramon Besora publica el conte "El Rei Granota" cantat i musicat

El Rei Granota és la història d'un monarca molt golafre que nit i dia menjava estofat de ratolí. Li agradava tant que va fer una llei per prohibir que el gat que amb ell vivia cacés ni un sol ratolí, fet que va indignar el felí que se les van empescar per resoldre el tema a la seva manera i escarmentar al monarca.

Aquesta original aventura està escrita per Ramon Besora i il·lustrada per Ignasi Blanch, amb música i piano de Rosabel Bofarull, veu de Jordi Jubany i baix elèctric de Jaume Martínez. Un llibre coral amb un resultat final extraordinari!

El-rei-granota-portada

L'autor, Ramon Besora

Ramon Besora és mestre, editor i escriptor. Després de col·laborar activament en la formació de mestres i de vint-i-dos  22 anys exercint com a tal es va dedicar al món editorial. És autor d’una bona colla de llibres infantils i molts dels seus poemes han estat musicats i cantats per infants en diferents indrets de Catalunya.

També és autor de  diverses publicacions i articles sobre didàctica, creativitat infantil, la construcció del lector, poesia i escola, entre altres. Ha estat president del Consell Català del Llibre per a Infants i Joves i membre del jurat del Premi de Literatura de la Generalitat, el Premio Nacional de Literatura del Ministerio de Cultura i el Premio Lazarillo.

Ha rebut diversos premis nacionals i internacionals entre els quals destaquen el Premi Baldiri i Reixac, el Premi de Literatura Infantil Atrapallibres i l’Octogone d’Honneur, atorgat pel Centre Internacional d’Études en Littérature de Jeunesse de París.

Les seves edicions han estat guardonades amb el Premi Nit de l’Edició 1993 al llibre més original i, a la Fira del LLibre de Bolonya, el 1992 amb el Critici in Erba Prize  i el 1997 amb el Premi Internacional d’Innovació. Va ser fundador i president de l’Associació Miquel Martí i Pol i actualment és patró de la Fundació.

El peramolí Ramon Besora publica el conte "El Rei Granota" cantat i musicat
Comentarios