29.11.2021 |
Viure als Pirineus

PATRIMONI CULTURAL

'Els museus del Pirineu són una altra història', nova campanya de la Xarxa de Museus de l'Alt Pirineu i Aran

La iniciativa, anual i inspirada en el cinema i la literatura, comptarà amb un espot per cadascuna de les estacions, protagonitzats per ‘ambaixadors’ del territori que faran una crida a descobrir-lo

Xarxa Museus Alt Pirineu i Aran 2
El realitzador Manel Dalmau i l'actor Agustí Paüls durant el rodatge. /Xarxa Museus Pirineu
'Els museus del Pirineu són una altra història', nova campanya de la Xarxa de Museus de l'Alt Pirineu i Aran

La Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran dóna la benvinguda a la primavera i a les vacances de Setmana Santa amb la la campanya ‘Els museus del Pirineu són una altra història’, inspirada en el cinema i la literatura i amb la participació d'ambaixadors del territori. La campanya, de caràcter anual estarà formada per una sèrie d’espots, un per cadascuna de les estacions de l’any, que serviran com a reclam per a visitar els equipaments del territori de la mà d’actors i creadors locals.
 
Coincidint amb l’arribada de la primavera i l'oferta que ofereixen els equipaments per les vacances de Setmana Santa, en que els espais obren amb un aforament del 50% per les restriccions imposades per la pandèmia sanitària, la Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran presenta la seva nova webwww.xarxamuseuspirineu.cat que unifica totes les seves propostes. Per tal de donar-la a conèixer, la Xarxa ha fet públic un nou espot inspirat en una pel·lícula d’Alfred Hitchcock. En aquest cas, es tracta de ‘La finestra indiscreta’, on participen l’actor pallarès Agustí Paüls, que fa seu el personatge de ‘Joffres’ (‘Jeffries’ interpretat a l’original per James Stewart), i la col·laboració especial de l‘Esperanceta de Casa Gassia’.

  • Coincidint amb les vacances, en que els museus obriran amb aforaments del 50%, la Xarxa presenta la seva nova web www.xarxamuseuspirineu.cat amb un espot inspirat en ‘La finestra indiscreta’ d’Alfred Hitchcock amb la participació d’actors locals, com Agustí Paüls i la col·laboració de l’actriu Noemí Busquets, en el personatge d’Esperanceta de Casa Gassia.

Per Nadal la Xarxa ja va publicar una peça audiovisual amb un espot també inspirat en Hitchcock en el què es convidava a visitar els museus “guardant les distàncies” i així ho escenifiquen en un espot també de producció pròpia.

Xarxa Museus Alt Pirineu i Aran 2

Campanya de quatre peces
 
Aquesta és doncs el primer espot del 2021 en el marc de la campanya de quatre peces audiovisuals amb el lema ‘Els museus del Pirineu són una altra història’, signades per Manel Dalmau. Cadascuna d’elles tindrà una sèrie de col·laboracions especials de tancament.
 
Nova web de la Xarxawww.xarxamuseuspirineu.cat
 
Xarxes socials:
 
https://www.facebook.com/xarxamuseus.pirineu/
https://twitter.com/PirineuMuseus
https://www.instagram.com/xarxamuseus.pirineu/
https://www.youtube.com/channel/UC7EGIwzkKnU3mAB1OYzKwvA
 
 
Sobre la Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran
 
La Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran es va crear el 2007 com a estratègia per millorar l’eficàcia dels museus i equipaments patrimonials d’aquest territori i amb l’objectiu clar de buscar mecanismes per impulsar polítiques de cooperació. Pretén potenciar les dinàmiques compartides, transversals, de consens i amb un important grau de planificació i disseny previ.
 
Compta amb el suport de  l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i l’Aran (Idapa), i l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, que exerceix de Museu de Suport Territorial, i que són els principals impulsors de la iniciativa, així com amb el suport del Servei de Museus (Departament de Cultura - Generalitat de Catalunya). La Xarxa s’organitza a través de la Secretaria Tècnica.
 
Engloba equipaments i museus de diferents tipologies: art, ciència i tècnica, etnologia, arqueologia, ciències naturals, història, zoologia o paleontologia. Entre ells hi ha sis museus registrats: l’Ecomuseu de les Valls d'Àneu, el Museu de la Conca Dellà - Parc Cretaci, el Musèu dera Val d'Aran, el Museu Diocesà d'Urgell, el Museu Hidroelèctric de Capdella i el Museu Municipal de Llívia.

Xarxa Museus Alt Pirineu i Aran
 
Museus que formen part de la xarxa
 
Formen part de la Xarxa els següents equipaments:
 
Centre del Romànic de la Vall De Boí (CRVB), Erill La Vall / Col·lecció d’Art Sacre de la Ribagorça - Museu de l'església Vella, Pont De Suert / Dinosfera, Coll de Nargó / Espai Ermengol - Museu de la Ciutat, La Seu d'Urgell / Exposició Permanent de des Homilies d'Organyà, Organyà / Museu Antiga Farinera de Montferrer, Montferrer / Museu de la Moto, Bassella / Museu de la Vinya i el Vi de Muntanya, Pont De Bar / Museu de les Trementinaires, Tuixent / Museu del Pagès, Calvinyà / Museu dels Raiers del Coll De Nargó, Coll de Nargó / Museu Diocesà d'Urgell, La Seu d'Urgell / Pou de Gel, Oliana / Pou de Gel, Arfa / Col·lecció Museu de Das, Das / Museu Cerdà, Puigcerdà / Museu Espai Ceretània - Jaciment el Castellot, Bolvir / Museu de l'Esclop, Meranges / Museu Municipal Llívia, Llívia / Parc dels Búnquers, Montellà Martinet / Botigues Museu Salàs, Salàs de Pallars / Casa Bonifaci - Museu de Llimiana, Llimiana / Casal dels Voltors, La Torre de Tamúrcia / Epicentre - Centre de visitants del Pallars Jussà, Tremp / Espai Museu Cal Soldat, Collmorter (Castell de Mur) / Espai Raier, La Pobla de Segur / La Central de Talarn, Talarn / Museu de la Conca Dellà - Parc Cretaci, Isona / Museu Hidroelèctric de Capdella, Capdella / Centre d'Interpretació de l'Aigua de Tavascan, Tavascan / Ecomuseu de les Valls d'Àneu, Esterri d'Àneu / Era d'Ortega, Peramea / Espai de presentació del Pallars Sobirà - Oficina Comarcal de Turisme, Sort / Jaciment i Museu del Despoblat de Santa Creu, Llagunes / Museu de la sal i salines de Gerri, Gerri de la Sal / Museu de les Papallones de Catalunya, Ribera De Cardós / Presó Museu Camí de la Llibertat, Sort / Pyrenea - Punt d'Interpretació del Romànic, Son / Serradora d'Àreu, Àreu / Ecomuseu ço de Joanchiquet, Vilamòs / Fabrica dera Lan, Vielha / Glèsia de St. Joan, Arties / Mina Victòria, Vilamòs / Mòla de Salardú, Salardù / Musèu dera Nhèu, Salardù / Musèu dera Val d'Aran tor deth generau Martinhon, Vielha / Pyrenmuseu, Salardù.

xx

'Els museus del Pirineu són una altra història', nova campanya de la Xarxa de Museus de l'Alt Pirineu i Aran
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad