LLENGUA, CULTURA I PAÍS

Òmnium Cultural renova la seva junta directiva i el pirinenc Xavier Antich seguirà com a president nacional

Oleguer Serra -que es troba exiliat a Suïssa- ha estat designat vicepresident primer.
Xavier Antich Òmnium renova Junta directiva
photo_camera El pirinenc Xavier Antich seguirà com a president nacional d'Òmnium Cultural / @omnium

El president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha destacat que la llei d'amnistia "evidencia" el que es pot "aconseguir com a país" quan es treballa conjuntament i "tothom assumeix la responsabilitat que li pertoca". En l'assemblea general ordinària de l'entitat celebrada aquest divendres a Valls, Antich ha afirmat que l'amnistia és "una gran conquesta de la societat catalana". En la trobada també s'han donat per tancades les eleccions per renovar la junta directiva de l'entitat en la qual s'han registrat 7.042 vots (5,57% de participació). Tan sols s'hi havia presentat una candidatura i Oleguer Serra -que es troba exiliat a Suïssa- ha estat designat vicepresident primer.

Nova junta directiva

Antich ha posat en valor el paper de l'entitat en la construcció de la identitat catalana i ha destacat que hi ha 52 seus i gestiones arreu del país. En l'assemblea s'han conclòs les eleccions per renovar part de la junta directiva i que van començar el 3 de juny. En concret s'han substituït dinou persones, de les quals nou s'hi incorporen de nou mentre que deu més han assumit un nou rol. "Per primer cop tenim una junta amb més dones que homes", ha afirmat el president de l'entitat.

Òmnium renova junta directiva
Òmnium Cultural renova la seva junta directiva / @omnium

Així, l'única candidatura ha estat oficialment aprovada i proclamada. Oleguer Serra -enginyer, actualment exiliat a Suïssa-, ha estat nomenat vicepresident primer; Marta Garsaball -advocada i funcionària de la Generalitat-, vicepresidenta tercera; Natalia Touzón -periodista-, secretària de l'entitat; i, Teresa Navarro -enginyera industrial-, tresorera. Aquests, doncs, s'integren a la junta directiva liderada pel president d'Òmnium, Xavier Antich, i conformada per Marina Gay, Quim Forn, David Fernàndez, Toni Borrell, Rosa Olivé, Àngel Castiñeira, Gerard Pijoan, Jordi Corrons i Mònica Terribas.

Òmnium renova junta directiva 2
Òmnium Cultural renova la seva junta directiva / @omnium

La nova junta la completen les vocalies de Susan Kalunge -jurista i professora de formació professional-, Marc Guinjoan -doctor en Ciències Polítiques per la UPF i professor a la UAB-, Laura Cendrós -presidenta de la Fundació Amics del Museu Nacional d'Art de Catalunya-, Estel Solé -escriptora, actriu i productora cultural-, Elena Subirà -gestora cultural-, Didac Amat -jurista i politòleg-, Laia Torras -politòloga-, Jordi Ferrer -economista-, Marina Gallés -advocada-, Mariona Lladonosa -professora de Polítiques a la UDL-, Elena Massot -llicenciada en ADE i en Dret-, Tayssir Azouz -traductor i emprenedor-, Júlia Petit -advocada- i Marc Barbacil -advocat i politòleg-.

Nou codi ètic

Durant l'assemblea també s'ha aprovat un nou codi ètic. L'entitat ha considerat que és "una actualització necessària", ja que el darrer es va aprovar fa una dècada, i que "cal que la nova norma s'adeqüi a les dimensions i la responsabilitat que té l’organització, així com al context social i polític en el qual treballa".