LLIBRES

Òmnium Cultural de l'Alt Urgell presenta 'Quan s'esborren les paraules' de Rafel Nadal

L'acte, conduït per Roser Porta, ha tingut lloc aquest dijous a l'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell
Quan s'esborren les paraules Rafel Nadal
photo_camera Roser Porta ha conduït la presentació de 'Quan s'esborren les paraules' de Rafel Nadal / Òmnium Cultural

Aquest dijous ha tingut lloc a l'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell la presentació de Quan s'esborren les paraules, de l'escriptor Rafel Nadal. L'acte, organitzat per Ómnium Cultural de l'Alt Urgell, ha estat conduït per la periodista i escriptora, Roser Porta.

L'escriptor gironí Rafel Nadal ha tornat a la Seu d'Urgell a presentar la seva última novel·la, que tanca la trilogia de llibres de memòries familiars. A Quan s'esborren les paraules (Columna), Rafel Nadal fa un relat de la vellesa dels seus pares, a partir de la qual també s'apropa al seu present. Amb aquesta obra, que esdevé un homenatge als pares, l'escriptor gironí tanca la trilogia de memòries dels Nadal Farreras.

Quan s'esborren les paraules 2
Presentació de 'Quan s'esborren les paraules' de Rafel Nadal / Espai Ermengol 

Deu anys després de la publicació de Quan érem feliços, Rafel Nadal torna a posar la seva mirada literària sobre la memòria, el pas del temps i les noves generacions en aquest llibre íntim i delicat amb el qual tanca la saga familiar més venuda de la literatura catalana.

Quan s’esborren les paraules les coses perden el seu nom i deixen d’existir; aleshores a l’autor només li queda escriure aquestes pàgines sobre la baba Montserrat, amb l’esperança que cada cop que algú les llegeixi, posi en marxa les històries que s’hi expliquen i faci reviure un a un els seus protagonistes. Un relat que no amaga la nostàlgia per un temps que s’acaba, però que omple d’humor i de tendresa un temps que tot just comença.

L'autor

Rafel Nadal i Farreras (Girona, 1954) col·labora regularment en diversos mitjans escrits i audiovisuals. Va ser director d’El Periódico de Catalunya de maig de 2006 a febrer de 2010, període durant el qual el diari va rebre nombrosos premis, entre els quals el Nacional de Comunicació. És autor d’Els mandarins (2011), un llibre de retrats sobre el poder; Quan érem feliços (Premi Josep Pla 2012), una obra de referència de la literatura de la memòria; Quan en dèiem xampany (2013), sobre una saga familiar a cavall de Catalunya i la Xampanya francesa; La maledicció dels Palmisano (2015), traduïda a vint-i-dues llengües; La senyora Stendhal (2017), El fill de l’italià (Premi Ramon Llull 2019) i Mar d’estiu: Una memòria mediterrània (2020).