La nit blanca jove torna a la Seu amb les actuacions musicals de 8 grups, 29 artistes i 2 exposicions

Aquest dissabte 1 d’abril, des de les 21 fins a les 24 hores. Tots els actes són gratuïts.  

nitblanca
photo_camera Poster Nit Blanca Jove

Aquest dissabte 1 d’abril la Seu d’Urgell celebra una nova edició de la Nit Blanca Jove que girarà al voltant de dues exposicions a l’Espai Ermengol i a la sala la Immaculada, amb la participació de 8 grups musicals, 29 artistes i l’actuació de Batukaseu.

El programa s’iniciarà a les nou de la nit a l’Espai Ermengol, on les joves voluntàries europees, Marion Sertillange i Lena Timmsen, faran una introducció a l’exposició que han creat a partir del seu projecte final de voluntariat que porta per títol ‘Crea el teu instrument musical amb coses reciclades’.
 
També entre les nou i dos quarts d’onze de la nit, el públic jove podrà gaudir de cinc actuacions musicals a càrrec de diferents formacions joves de l’Alt Urgell, amb estils musicals diversos, tant en versions acústiques com en versions pop.
 
De dos quarts d’onze a les onze de la nit, serà el torn de l’actuació de Batukaseu, que acompanyarà al públic assistent a la Nit Blanca Jove fins a la sala la Immaculada, on, després de la introducció a l’exposició que faran Sara Cabo i Lourdes Casanova, actuaran tres formacions de pop i R&B.
 
Al llarg de la Nit Blanca Jove es compartirà un pessic ofert per Crosta i Molla. Tots els actes són gratuïts.
 
nitblanca2017web
 
Nits Blanques a la Seu d’Urgell
 
L’any 2014, arrel de la confluència d’interessos de varis agents, es va crear aquesta iniciativa a la nostra ciutat. D’una banda, les voluntàries del Servei de Voluntariat Europeu, en el marc del seu projecte per conèixer la cultura de l’Alt Urgell i promoure activitats culturals, tenien interès en divulgar les exposicions i generar un esdeveniment musical on poguessin participar diferents músics del territori per posar en alça el capital cultural jove de la comarca. D’altra banda, es partia de l’interès del Servei de Cultura de l’Ajuntament en promoure les exposicions i  apropar-les al jovent, i de l’interès  de l’Oficina Jove en oferir alternatives d’oci nocturn per joves que promoguessin valors com la cultura de qualitat i un consum responsable i saludable.
 
De la confluència de tot plegat va néixer la idea de fer créixer una Nit Blanca Jove a la Seu i convidar a participar-hi a músics i artistes de la comarca. Una de les impulsores del projecte, Dasha Lavrinenko, va fundar posteriorment l’associació Pirineus Creatius, que presideix juntament amb el Joel Pla.
 
Des de Pirineus Creatius, amb col·laboració de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de la Seu i de l’Espai Ermengol s’ha organitzat aquesta nova edició de la Nit Blanca Jove.