L'obra "Fred", una història sobre refugiats jueus a l'Andorra de la Segona Guerra Mundial, arriba a la Seu d'Urgell

‘Fred’, obra teatral escrita i dirigida per Agustí Franch, arriba aquest dijous 6 d’abril, a les deu de la nit, a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell.

FRED OBRA  14
photo_camera Actors interpretant Fred

‘Fred’, obra teatral escrita i dirigida per Agustí Franch, arriba aquest dijous 6 d’abril, a les deu de la nit, a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell, amb Irina RoblesEttore Colombo i Joel Pla, actors que protagonitzen aquesta història sobre refugiats jueus a l’Andorra de la Segona Guerra Mundial.

Entre els tres actors interpreten un total de sis personatges, fet que permet al públic veure els diferents registres en què es mouen tant Pla com Colombo, mentre que Robles només interpreta un personatge, la Sara.
Per l’autor, la voluntat d’aquesta obra és que el públic “se senti en la pell” dels personatges i es facin “preguntes”.
 
Andorra dels anys 40
 
Fred transcorre a l’Andorra dels anys 40. L’Antoni i la Sara viuen una vida difícil plena de limitacions. El Joan, germà de la Sara, va rebre tota l’herència de la família i no té cap intenció d’ajudar-los per algun motiu que té a veure amb l’Antoni i que la Sara no sap.
 
FRED OBRA  10
 
És temps de guerra a Europa, i Andorra viu aliena a aquests conflictes però en una pau tensa. Aquesta pau es veurà alterada quan el Sendo, un passador amic de l’Antoni, els demanarà que acullin per dos dies una família de jueus que escapen del règim nazi que s’apodera d’Europa. L’Antoni accepta esperant que siguin només dos dies, però en aquell moment la Gestapo aconsegueix desmantellar la xarxa d’evasió que s’havia d’emportar la família de jueus de casa seva. Ara l’Antoni i la Sara, que estan esperant un fill, tenen els jueus a casa i els espies de la Gestapo volten per tota Andorra. 
 
Fred es va estrenar la passada tardor al teatre de les Fontetes de la Massana, en el marc de la temporada 2016 de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA).
 
Com arribar: