PATRIMONI

‘Les muralles de la Seu Medieval’, visita guiada en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni

La visita, organitzada per l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, tindrà lloc el pròxim dissabte 8 d’octubre, a les sis de la tarda, a càrrec de Pilar Aláez, Tècnica en Empreses i Activitats Turístiques i Guia de Patrimoni.
La muralla medieval de la Seu
photo_camera El Portal d'Andorra de la Seu d'Urgell, portalada en arc apuntat, comunica el carrer dels Canonges amb el carrer Major / FS

En el marc de les Jornades Europees de Patrimoni i dins del cicle ‘Desenterrant el passat’ i les ‘Rutes a Peu per l’Alt Urgell’, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell organitza la visita guiada  'Les muralles de la Seu Medieval' que tindrà lloc aquest dissabte 8 d'octubre, a les sis de la tarda.

La sortida, que s’iniciarà a l'Espai Ermengol, anirà a càrrec de Pilar Aláez, acompanyada de la guia intèrpret amb llengua de signes catalana (LSC), Marta Pampalona.

Aquesta visita consistirà en un recorregut exterior pel centre històric per conèixer, a través dels diferents espais patrimonials com la Casa de la Vila, el Portal Vell d'Andorra i el jaciment arqueològic de l’antic pati de Les Monges, el context de la Ciutat d'Urgell a nivell històric i urbanístic.

Aquesta és ja la segona visita guiada amb intèrpret que s’ofereix aquest any. La primera va ser el passat dia 13 de maig que va consistir en una visita teatralitzada en el marc del Dia Internacional dels Museus.

White paper texture background or cardboard surface from a paper box for packing. and for the designs decoration and nature background concept; Shutterstock ID 1384887293; purchase_order: -; job: -; client: -; other: -

Per prendre part en aquesta visita cal fer inscripció prèvia a turismeseu.com/reserves/ Té un cost de 2€ per persona, gratuït per a persones sordes.

Per a més informació es pot enviar un correu a: [email protected]

‘La Seu Naturalment’, sortida per descobrir la natura més urbana

‘La Seu Naturalment’, activitat inclosa al programa de ‘Rutes guiades a peu per l’Alt Urgell’ i coorganitzada amb l’Àrea de Medi Ambient i l’Espai Ermengol, tindrà lloc aquest pròxim diumenge 9 d’octubre, amb sortida des del museu de la ciutat a dos quarts de deu del matí, a càrrec de Jordi Dalmau.

Pilar Alaez 2
Pilar Aláez, Tècnica en Empreses i Activitats Turístiques i Guia de Patrimoni / FS

Recordem que  ‘La Seu Naturalment’ té com a objectiu descobrir i posar en valor la natura més urbana de la Seu d'Urgell.

Tot i que  es pot pensar que la natura només es troba a fora de la ciutat, és important destacar que aquesta natura també entra dins de la Seu, tot i que sovint pot passar desapercebuda. Amb els sentits ben oberts mentre es passeja pels carrers de la capital alturgellenca, es pot observar diferents espècies de fauna i flora o altres elements singulars des del punt de vista ambiental.

Per participar en aquesta sortida cal fer inscripció prèvia a turismeseu.com/reserves/ Té un cost de 2€ per persona.