La mostra CurtÀneu ha tornat per segon any consecutiu a les Valls d'Àneu per apropar el cinema a les zones rurals allunyades de grans sales. Amb aquest objectiu, des d'aquest divendres fins al diumenge 26, es projectaran de manera gratuïta, una cinquantena de curtmetratges. La temàtica és molt diversa; ficció, animació, documentals, esportius o de natura. Ramon Alero, director del CurtÀneu, ha destacat dels curtmetratges que ''són molt potents'' i ''arribats de diversos països i que s'han pogut veure en els millors festivals del món''. Totes les sessions del CurtÀneu són gratuïtes i compten amb mitja dotzena de curtmetratges cada sessió.
La mostra compta amb la col·laboració de festivals importants com el Filmets Badalona Film Festival, El BCN Sports Film Festival, el festival Mostremp, el Festival de Menorca i el festival FICMA, Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient que es fa a Barcelona.
També destaca la col·laboració amb Andorra Kids Film Festival que ha preparat una magnífica sessió familiar que tindrà lloc el diumenge a les 12.00 hores. La mostra CurtÀneu va adreçada principalment a la gent que viu tot l'any al territori però també al visitant que arriba al Pallars per gaudir de l'entorn.
Alero ha explicat que en un futur els agradaria poder comptar amb més producció local. D'aquí la sessió que s'ha realitzat aquest divendres a l'escola La Closa i a l'institut SES Morelló d'Esterri d'Àneu amb l'objectiu de fomentar el cinema des de l'escola i l'institut. L'Institut presenta en aquesta segona edició un curt de ficció que van rodar els alumnes de 4t d'ESO durant el curs 2016-2017 dins de l'assignatura d'informàtica.
L'any passat van passar pel CurtÀneu unes 500 persones i 200 escolars i l'objectiu d'aquest any és igualar aquestes xifres.