Catalunya Ràdio estrena un nou centre emissor al Pallars Sobirà

Amb la posada en funcionament d'aquesta instal·lació s'arribarà al 99,9% de la població de Catalunya

foto_3287622
photo_camera El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, al centre emissor de Catalunya Ràdio a Tornafort amb les autoritats locals. Foto: Marta Lluvich

La posada en funcionament d'un nou centre emissor de Catalunya Ràdio al Pallars Sobirà ha millorat la cobertura dels municipis de Sort, Rialp i Tornafort i ha resolt definitivament les deficiències de cobertura dels senyals de les emissores de Catalunya Ràdio a la zona. D'aquesta manera es posa punt final a la manca de senyal en molts indrets d'aquests tres municipis que sumen més de 3.000 habitants. El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha explicat que amb la posada en funcionament d'aquesta instal·lació ja s'arribarà al 99,9% de la població de Catalunya. Gordillo ha afegit que actuacions com aquesta responen a la ''missió de servei públic'' que ha de donar l'emissora. L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha parlat del fet ''imprescindible'' que és poder disposar de bona cobertura tant de ràdio, internet o televisió en tots els punts del territori per complexos orogràficament que siguin.

foto_3287625

Aquest centre emissor està ubicat en un turó molt a prop del nucli de Tornafort, a pràcticament 1.300 metres d'altura i amb la seva posada en funcionament s'ha donat solució a uns quants punts negres del Pallars Sobirà que es quedaven sense senyal.

Per visualitzar la importància que té aquesta actuació tant per al territori com per a la radio pública catalana, aquest dimecres s'ha organitzat una visita institucional i tècnica, al centre emissor. A la visita hi han assistit el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, l'alcalde de Sort, Raimon Monterde i l'alcade de Soriguera, Xavi Pedemonte, acompanyats per responsables de l'empresa Cellnex.