Montserrat Carulla porta l'espectacle "La Música de les paraules" a la Seu d'Urgell

Aquest dissabte, 18 de febrer, a les 19 hores, a la sala Sant Domènec. Espectacle intimista, tendre i divertit alhora, que arriba al cor de l’espectador. Una autèntica ‘delicatessen’. 

CArtell Baixa montserratCARULLA
photo_camera Montserrat Carulla és una actriu amb una llarga trajectòria.

Aquest dissabte, 18 de febrer, la gran actriu del nostre país Montserrat Carulla representarà a la seu d’Urgell el seu espectacle de música i poesia ‘La música de les paraules’. L’espectacle tindrà lloc a la sala Sant Domènec de la capital alturgellenca, a les set de la tarda.

Amb ‘La música de les paraules’, Carulla ens ofereix una lectura dramatitzada, per parlar-nos de la seva experiència vital i professional, de la seva retirada dels escenaris i de l’amor que professa al seu país, amb textos propis i diversos autors com Palau i Fabra, Salvat Papasseit, Pere Calders, Verdaguer, Miguel Hernández o Machado, entre molts d’altres. Tot això amb una subtil selecció musical i acompanyament en directe a violí i piano a càrrec de Neus Soler.

Es pot dir que ‘La música de les paraules’ és una autèntica ‘delicatessen’. Un espectacle intimista, tendre i divertit alhora, que arriba al cor de l’espectador, amb l’emoció que només una gran actriu com la Montserrat Carulla pot imprimir a aquests textos. És un repàs per la seva vida familiar, per la seva trajectòria professional, per la dura decisió d’abandonar el teatre, i pel seu ferm i renovat compromís amb Catalunya.

La música fa viatjar les paraules

L’espectacle de Carulla duu un acompanyament musical de Neus Soler (piano i violí), que inclou temes musicals que, d’alguna manera, han marcat la vida de la Montserrat Carulla.

Temes clàssics, que van impregnar la joventut i la maduresa de la Montserrat Carulla, com “MY WAY” (inoblidablement interpretat per Frank Sinatra), "TODA UNA VIDA" (popularitzat pel gran Antonio Machín, que la Montserrat sentia cantar des del terrat de casa seva), “ NLY YOU" (de The Platters), “NIGHT AND DAY” i “AMAR Y VIVIR”.

D’altra banda, temes amb un profund significat polític, tant negatiu i de foscor (amb breus compassos de “CARA AL SOL”, “EL NOVIO DE LA MUERTE” o la “MARCHA REAL”), com positiu i d’esperança (com “ELS SEGADORS” o “L’EMIGRANT”).

Alguns temes anecdòtics, que són adients per il·lustrar alguns moments de l’espectacle, com ara “PICK UP THE PHONE” (de F.R. David), alguns compassos de “L’ANELL DELS NIBELUNGS” (de Wagner), algunes improvisacions a piano, l’inoblidable “THERE’S NO BUSSINESS LIKE SHOW BUSSINESS” (d’Irving Berlin), el tango “JEALOUSIE” (de Jacob Gade) o el meravellós adagio del “CONCIERTO DE ARANJUEZ” (de J. Rodrigo). Juntament amb clàssics de canta-autors com "JO EM DONARIA A QUI EM VOLGUÉS" (amb música de Maria del Mar Bonet, a partir d’un poema de Josep Palau i Fabre, amic de l’ànima de Montserrat Carulla), “PARAULES D’AMOR” (de Joan Manuel Serrat), o “PALABRAS PARA JÚLIA” (a partir d’un poema de José Agustín Goytisolo, interpretat per Paco Ibáñez entre d’altres).

Venda d’entrades

L’espectacle tindrà lloc a la sala Sant Domènec de la capital alturgellenca, a les set de la tarda. Les entrades es poden adquirir anticipadament al preu de 10 euros, mentre que a taquilla serà de 12 euros.