La Seu d'Urgell

El Món Màgic de les Muntanyes proposa 60 activitats per celebrar el Nadal

Minairons, Tió de la Freita, mercats nadalencs i fira d’Art, música, teatre, presentacions de llibres, espectacles familiars, parcs de Nadal infantil i juvenil, contes màgics de Nadal per RàdioSeu, dolços màgics, festival de patinatge, tallers intergeneracionals, cursa de Sant Silvestre, entre d’altres propostes per viure l’esperit nadalenc.  

Presentació Món Màgic de les Muntanyes 2016
photo_camera El Món Màgic de les Muntanyes 2016 proposa un gran nombre de novetats.

La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament urgellenc, Mireia Font, juntament amb el tècnic de Cultura, Albert Galindo, han presentant aquest matí en roda de premsa la programació nadalenca de la Seu d’Urgell que sota la ‘marca’ d’El Món Màgic de les Muntanyes aplega prop de 60 activitats adreçades a petits i grans. La programació nadalenca s’iniciarà aquest dissabte vinent, 3 de desembre, i s’anirà celebrant fins el 6 de gener de 2017. 

Mireia Font ha remarcat la consolidació d’El Món Màgic de les Muntanyes no només entre els veïns i veïnes de la Seu d’Urgell i comarca, de totes les edats, que “els fa viure intensament el Nadal sinó que, a més a més, és ja una marca de ciutat que significa la capital de l’Alt Urgell arreu del país en aquestes dates”. Font ha abundat al respecte que aquesta significació “ve donada gràcies als minairons, personatges mitològics pirinencs, que esdevenen el fil conductor de les activitats que tenen lloc al llarg de més d’un mes per celebrar les festes nadalenques a la nostra ciutat”.  

Dissabte 3 de desembre, inici d’El Món Màgic de les Muntanyes  

L’acte de l’encesa de llums de Nadal que ornamenten els carrers i places de la Seu d’Urgell serà el punt d’inici del programa d’El Món Màgic de les Muntanyes tindrà lloc aquest pròxim dissabte, 3 de desembre, a les set de la tarda. La cerimònia arrencarà des de la plaça Soldevila (davant del centre cívic El Passeig) amb una animació a càrrec del Grup de Diables de l’Alt Urgell i els minairons que arribarà a la plaça dels Oms, on es projectarà un mapping a la façana de la Catedral de Santa Maria d’Urgell. La culminació per celebrar l’encesa de llums la protagonitzarà un castell de focs.  

A la mateixa tarda de l’encesa de llums s’iniciarà una nova edició de la Shopping Night que s’allargarà fins a mitjanit, i comptarà amb la participació desenes de comerços de la Seu d’Urgell. 

Parc de Nadal Juvenil, una de les novetats d’enguany  

El programa nadalenc d’El Món Màgic de les Muntanyes 2016 incorpora diverses novetat respecte a l’edició de l’any passat. Hi destaca l’organització d’un parc de nadal per a joves adolescents que tindrà lloc a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell els dies 28 i 29 de desembre. Els nois i noies, a partir de 12 anys d’edat, podran gaudir de diverses activitats programades expressament per ells com música, graffitis, tornejos, esport, entre d’altres. Val a la dir que aquesta oferta lúdica sorgeix a proposta del Consell Municipal d’Adolescents de la Seu d’Urgell.  

Per la seva part, el parc de nadal infantil se seguirà celebrant al poliesportiu municipal del 27 al 30 de desembre. 

La Cavalcada de Reis (divendres 5 de gener de 2017) presenta noves propostes amb espectacles, màgia i llum. A més, els Tres Reis vindran acompanyats d’un nou personatge, el Senyor Pipa, que recollirà els xumets dels infants més valents per tal que Ses Majestats se’ls emportin cap a Orient.  

La Seu dels desitjos i Arbre dels Nadals  

Com cada any, els minairons passaran per els escoles a recollir tots els desitjos dels infants urgellencs. Aquests desitjos es podran trobar esposats durant totes les festes nadalenques en diferents indrets de la Seu d’Urgell. 

L’altra proposta nadalenca, l’Arbre dels Nadals, serà una activitat intercultural i intergeneracional ubicada al pati de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu que, a través del treball en equip de gent gran, infants, joves i voluntàries europees podrem viure la màgia del Nadal i gaudir de les decoracions típiques nadalenques de Catalunya, Alemanya i França.  

Mercats de Nadal i Fira d’Art  

El Món Màgic de les Muntanyes també ens proposa activitats comercials organitzades especialment per a la campanya nadalenca com són els mercats de Nadal, a la plaça de Sant Josep de Calassanç, que tindran els dissabtes 3, 10, 17 i 24 de desembre, on s’hi podrà trobar una gran varietat d’articles de regal.  

La Fira d’Art, que enguany canvia d’ubicació i tindrà lloc a l’antiga botiga ‘La Remedios’, situada al carrer Jueus, posarà a la venda un ampli ventall de creacions del col·lectiu d’artistes L’Aparador els dies 9, 10, 11, 13, 17, 18 20, 23, 24, 27, 28, 20, 30, 31 de desembre, i els dies 2, 3, 4 i 5 de gener.  

Activitats culturals i esportives  

La programació nadalenca també inclou propostes culturals com el concert ‘Leyenda de Maese Pérez el organista’ de Gustavo Adolfo Bécquer, amb Anna Maluquer, rapsode, i Arturo Barba, organista. El concert, d’entrada gratuïta que s’inclou el XVIII Festival de Música de Tardor. Orgues de Ponent i del Pirineu,  se celebrarà el diumenge 4 de desembre, a les sis de la tarda, a la catedral de Santa Maria d’Urgell.  

Una segona proposta cultural és el concert-espectacle amb música en viu, dansa, teatre i circ, adreçat al públic familiar és Petits Prínceps de Mini Mumusic Teatre, que tindrà lloc el dissabte 10 de desembre, a les sis de la tarda, a la sala Sant Domènec. El preu de l’entrada és de 5 euros. 

També hi haurà teatre el dijous 15 de desembre, a les nou de la nit, a la sala Guiu, amb ‘La Venus de les Pells’, de David Ives, amb Joan Hernández i Jessica Casal, de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA). El preu de l’entrada és 6 euros anticipada, i 8 euros a taquilla.  

També se celebraran concerts a càrrec de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell, així com l’emissió de contes màgics de Nadal per RàdioSeu.  

Els esports també són presents a la programació nadalenca d’El Món Màgic de les Muntanyes destacant la celebració del Festival de Patinatge ‘30 anys sobre rodes’ a càrrec del Club Hoquei i Patinatge Artístic Cadí. Aquesta exhibició tindrà lloc al poliesportiu municipal de la Seu d’Urgell el diumenge 18 de desembre, a les sis de la tarda.  

La programació esportiva també comptarà amb la ja tradicional Cursa popular de Sant Silvestre, per acomiadar l'any tot corrent pels carrers de la capital alturgellenca, el dissabte 31 de desembre.  

Una de les activitats culturals serà la presentació del conte, novetat, de Laia Creus titulat "La sopa de pedres" (col·lecció Petit Pirineu) que es farà el dimarts dia 3 de gener a les 17:30 hores a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell.

comentaris